Mersin’de Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Başkanlığına düzenlenen kumar operasyonunda, tombala oynayan 80 kişi hakkında işlem yapılırken, il başkanı gözaltına alındı.

 

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bir siyasi partinin il başkanlığı binasında ’kumar oynandığı’ ihbarını alan Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gözne yolu üzerinde bulunan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nin il binasına operasyon düzenledi. Operasyonda 2 projeksiyon cihazı, projeksiyon kamerası, ses sistemi, kumanda ve tombala çekiliş kartları ele geçirildi.

 

Olayla ilgili olarak 80 kişi hakkında ’Kabahatler Kanunu’na muhalefet’ suçundan işlem yapılırken, İl Başkanı M.U. ise ’kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan gözaltına alındı.

 

 

Öte yandan, siyasi partiye düzenlenen operasyon anı polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerine göre, polis ekipleri, parti binasına kilitli bahçe kapısının demir korkuluklardan atlayarak giriyor. Koçbaşı ile binanın demir kapısını kıran polis, içeridekilerin kimliklerini kontrol ediyor. Bu sırada içeridekilerin tombala pullarını sobada yaktıkları görülüyor. Binada yapılan aramada, klima petekleri, soba ve binanın havalandırma boşluğunda kumar malzemeleri ele geçiriliyor.