Kahramanmaraş'ta güpe gündüz Ulu Camii önünde uygunsuz harekette bulunan iki Suriyeli erkek şahısları vatandaşlar, linç edilmek istendi. 

 


Kahramanmaraş Ulu Camii yanında parkta oturan iki erkek, vatandaşlara aldırış etmeden birbirine uygunsuz temasta bulundu. Bu şahısları gören vatandaş şaşkınlık içerisinde bakarken, camiide namaz kılan vatandaşlar ise bu şahıslara tepki göstererek linç etmek istediler. İddaya göre, Cuma Namazı kılan vatandaşlar, bankta oturan iki erkek şahsın uzun süreli birbirine uygunsuz harekette bulunduğunu gördü. Namaz bitiminde uygunsuz hareketlerine devam eden 2 şahsın yanına gelen vatandaşlar, şahıslara tekme tokat girişmeye başladılar, çevrede bulunan polis ekipleri olaya hemen müdahale ederek, 2 şahsı linç edilmekten kurtardı. Polis tarafından gözaltına alınan 2 şahıs, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, şahısların birinin ise Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. 

 

'BU HAREKET KABUL EDİLMEZ' 

 

Olay mahallinde bulunan vatandaşlar kan dondurucu olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaşanan olayı ise şöyle anlattılar: "Cuma Namazı kılmak için caminin içi dolu olduğundan havada güneşli olunca bizde namazımızı dışarda kılıyoruz. Namaza başlamadan önce 2 kişi bankta oturuyor ve birbirine uygunsuz harekette bulunuyorlardı. Biz burada namaz kılıyoruz, bunun günahı var, ayıbı var, erkek erkeğe güpe gündüz en kalabalık yerde Cuma saatinde böyle uygunsuz haretler kabul edilemez. Bizde vatandaşlar olarak bu tür olaylara müsaade vermeyiz." Haber: Mahmut Beyaz

 

Kaynak: Maraş Manşet