Erzurum’da FETÖ’nün ‘mahrem asker’ yapılanmasına yönelik davada soruşturma tamamlandı. Kritik görevlerdeki 27 sanık için 7.5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan ve itirafçı olan Tabip Albay İ.Y, İstanbul’da görüştüğü örgüt lideri Fetullah Gülen’in kendisine “İçki için, eşinizin başını açın. Günah olmaz, olsa da ben üstleniyorum” dediğini anlattı. FETÖ’nün GATA’daki faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren İ.Y, 1996 yılında Ankara’da örgüt evlerindeki toplantılara katıldığını söyledi. Gerçek ismi Mehmet olan Şemsettin kod adlı bir kişinin kendisini Gülen’in Altunizade’de kaldığı yurda götürdüğünü ifade eden İ.Y “Gülen bana ‘Siz önemli bir misyon üstlendiniz ki işiniz kendinizi belli etmeyin, verilen görevleri yapın. Kendinizi gizlemek için gerekirse içki de içebilirsiniz günah olmaz. Hatta eşiniz kapalı ise başını açın, günah olmaz. Olsa bile ben üstleniyorum’ dedi. Bu davanın yüksek olmasından dolayı günah olmayacağını söyledi” ifadelerini kullandı. Gülen’in kendilerine adam kazanılması yönünde talimat verdiğini aktaran itirafçı albay, örgüt liderinin, GATA’da öğretim elemanı olmanın cemaate büyük hizmeti olacağı, bunun bir süreç olduğu ve söz konusu makamlara gelindiğinde davanın kazanılacağı yönünde sözler sarf ettiğini kaydetti. Gülen’le herkesin tek tek görüştüğünü ve kendisinin odada 10-15 dakika kadar kaldığını bildiren İ.Y, 2000 yılında Bitlis Tatvan’da görev yaptığı bir askeri hastanade örgüt adına yürüttüğü faaliyetleri de anlattı. Kendisine kurmaylık sınavına giren FETÖ’cü subayların isim listesinin verildiğini dile getiren İ.Y, “15-20 subayın muayenelerine yardımcı oldum. Hatta sarılık hastalığı olan bir subayın muayeneden geçmesini doktorla görüşerek sağladım” diye konuştu. 2011’de Erzurum’a tayin edildiğini belirten İ.Y., şu an firari olan Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp’in rütbesinin elebaşı Gülen tarafından takıldığını söyledi. 2013’te örgütün kendisini ödüllendirmek için ABD’ye göndermek istediğini ifade eden İ.Y, GATA’da öğretim görevlisi olan Doç. Albay M.U’nun ABD’deki kongreyi ayarladığını kaydederek, şunları aktardı: “Ekim ayı itibari ile 7 günlük kongreye gönderdiler. Pensilvanya’ya Gülen’nin yanına götürdüler. Toplu vaziyetteydik, bir ara sadece içeride askeri personel kaldı. Kendi, bakıcısı ya da yardımcısı olan Cevdet bu durumu ayarladı. Ben ve İstanbul’da fizik tedavi doktoru, 2013 yılında Tuğgeneral olan Prof. Kıralp da vardı. Gülen, generallik rütbesini yanımda dua okuyarak taktı. ‘Görevinizde başarılar diliyorum. Allah muhaffak etsin, daha üst görevlere gelirsiniz inşallah’ dedi. Bana rütbemi sordu, albay olduğumu söyledim. ‘Bu abin gibi inşallah general olursun’ dedi.” 

‘ERDOĞAN’A DAVA AÇIN’ TALIMATI
FETÖ’nün İzmir’deki yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklu olan Satılmış Çal hakkında iddianame hazırlandı. ByLock kullanan ve Bank Asya’ya yüksek mitarda para yatıran Çal hakkındaki iddianamede Pensilvanya’dan gelen emir üzerine 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından toplu bir şekilde o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine tazminat davası açılması kararı alındığı belirtildi. Bir itirafçı ifadesine göre İzmir Barosu avukat yapılanmasının başında da bulunan örgütün “Ege Bölgesi İmamı” firari Bekir Baz’ın Erdoğan aleyhine dava açılması talimatını kendilerine aktardığını söyledi.

MENDİLİN KURYESİ ‘BÜYÜK ABI’
FETÖ elebaşı Gülen’in kağıt mendilini ‘Erzurum kasası’ Habbab Hoca lakaplı Ünal Üneş’e getiren ve ‘büyük abi’ olarak ifade edilen Erdal Şenetiler, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İddianamede ByLock kullanıcısı olan Şenetiler’in örgüt liderinin talimatlarını Türkiye’de hayata geçiren kişilerden olduğu tespiti de yer aldı. Karar duruşmasında son sözü sorulan Şenetiler “Bir diyeceğim yok” ifadelerini kullandı.