İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili soru sorulması üzerine soruları yanıtsız bıraktı.

Soylu cevabında, “Ne programındayız arkadaşlar. Türkiye afet bölgesidir. Ve her birimizin afetlere karşı hazırlıklı olması önemlidir. Teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twiter'da kendisine hakaret ettiği iddia edilen kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki göstermiş; “45 gündür anam hastanede Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest Ne yapmalıyım Bakan olsam ne yazar” ifadelerini kullanmıştı.

“TUTUKLAMA SİPARİŞİ VERENLERE SESLENİYORUM”
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan çağrılar için "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU GÜLÜMSEYEREK YANIT VERDİ
Polis Arama Kurtarma biriminin tanıtım programına katılan İçişleri Bakanı Soylu’ya Adalet Bakanı Gül’ün cevabı soruldu. Soylu ise bu soruya gülümseyerek şöyle cevap verdi:
“Ne programındayız arkadaşlar. Türkiye afet bölgesidir. Ve her birimizin afetlere karşı hazırlıklı olması önemlidir. Teşekkür ederim”.