Geçtiğimiz hafta internete düşen, ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Meryem Ana heykelinden kanlar akması görüntüleri büyük tartışmanın fitilini ateşledi.
 
Meryem Ana heykelinin bulunduğu kiliseyi ziyaret edenler, heykelden akan kanlı gözyaşlarının çiçek gibi koktuğunu öne sürdü.

catholic.org adlı internet sitesinde bir kullanıcı, kanlı gözyaşlarının, Meryem Ana'nın kalplerin dönüşümü için ettiği dua şeklinde yorumladı.


 
İbrahimî dinlere göre (Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet) kıyamet gününden bir süre önce Hz. İsa Dünya'ya geri dönecek.
 
Bazıları görüntüleri son derece sıra dışı bulsa da bazıları da bu tip olayların başka yerlerde yaşandığına ve birçoğunun kandırmaca olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.
 
2016 yılında da Meksika'da Meryem Ana heykelinin kan ağladığını gösteren video internette hızlıca yayılmış ve büyük tartışma konusu olmuştu.
 
Fakat daha ilginç bi başka kan ağlama vakası da var. Geçtiğimiz Nisan ayında, Kudüs'te yer alan Hz. İsa'nın kabrinden kan aktığını gösteren bir video yayınlandı.


 
Hz. İsa'nın defnedildiği yer olarak bilinen Kutsal Kabir Kilisesi'nde kaydedilen görüntüler, kıyamet gününün yaklaştığının işareti olarak yorumlandı.
 
Görüntüleri izleyen kullanıcılardan birisi, olayın İsrailoğulları'nın Mısırlılar'dan kurtuluşunu anmak için kutlanan Hamursuz Bayramı'nın son gününde yaşandığına dikkat çekti ve gerçeğin gözler önünde olmasına rağmen insanların bunu reddettiğini savundu.
 
Hamursuz Bayramı nedir?
 

Hz. İsa'nın mezarından kan akması görüntülerinin ardından Katolik Kilisesi, olayla ilgili inceleme başlattı.