“Hırvatistan'daki Dünya Mirasları” konulu fotoğraf sergisine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Hırvatistan Büyükelçisi DrazenHrastic, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret etti. Hrastic, Kahramanmaraş’ın tarihinden ve kültüründen etkilendiğini belirterek, “Buraya ailemle birlikte gelmek istiyorum. Sizi ve ailenizi de Hırvatistan’a davet ediyorum” dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Türk-Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi iş birliğiyle düzenlenen fotoğraf sergisine katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Hırvatistan Büyükelçisi DrazenHrastic, açılış öncesi Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret etti.

Bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türk-Hırvat dostluğunu perçinleyen bu gibi etkinlik ve ziyaretlerin önemine değindi. Tarihi ve kültürel zenginliklerle ön plana çıkan Kahramanmaraş’ı ve Dulkadiroğlu bölgesini misafirlerine anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraş’ta açılan fotoğraf sergisinin bir benzerini de Hırvatistan’da yapmayı arzuladıklarını Büyükelçi Hrastic’e iletti.

Kahramanmaraş’ın ve Dulkadiroğlu’ndan çok etkilendiğini kaydeden Büyükelçi Hrastic, bundan sonraki süreçte Dulkadiroğlu Belediyesi’yle şehircilik anlamında iş birliği de yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Hem kültürel hem de tarihi anlamda da ortak projeler yapmayı düşündüklerini ifade eden Büyükelçi Hrastic, Başkan Okay’a kendilerini Kahramanmaraş’ta ağırladığı için teşekkür etti.

Büyükelçi Hrastic, sergi öncesi şehir turu yaptıklarını hatırlatarak bu gezide mutlu insanlarla karşılaştıklarını söyledi. Bu mutlu insanların yüzünü güldüren yöneticileri tebrik eden Hrastic, bu durumdan çok etkilendiğini aktardı. Hrastic, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı ve Dulkadiroğlu halkını da turizmde Avrupa’nın en fazla turist çeken ülkesi Hırvatistan’a davet etti.

Konuşmaların ardından Başkan Okay, misafirlerine Kahramanmaraş’ın kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler verdi.