Kahramanmaraş merkez ilçesi Dulkadiroğlu Belediyesi, Türk-Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Hırvatistan’daki Dünya Mirasları” konulu resim sergisi düzenledi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonunda düzenlenen sergi, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın açış konulmasıyla başladı. Okay, “Hırvatistan’da yer alan özel mekanlarının fotoğraflarını tanıtım amacıyla bir araya geldik. Hırvatistan küçük bir ülke ama kültürel açıdan çok zengin bir ülke. Bu zenginliklerin Kahramanmaraş’ın tanıtımında katkı sağlayacağını düşünerek böyle bir organizasyon gerçekleşmesine katkı sunduk. Bizde sahip olduğumuz bu kültürel mirası hem ülkemizde hem Avrupa’da, hem de Hırvatistan’da tanıtmak adına bu organizenin ev sahipliğini yaptığımız için memnuniyetimizi dile getiriyorum” dedi.

 

Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediyesini tebrik ederek, “Hırvatistan ve şehrimiz arasında bir olacağını ve gelecekte daha güzel adımların başlangıcı olacağından şüphem yok” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise, “Dulkadiroğlu belediyesini tebrik ederim. Bu tür uluslar arası projelerin ikili ilişkiler arasında büyük önem taşır” diye konuştu. Güvenç’in konuşması sırasında güvenlik görevlilerini aşarak kürsüye ulaşan bir kişi ise kısa süreli gerginliğe neden oldu. Yaşanan olaya anında müdahale eden Milletvekili Güvenç, ismi öğrenilemeyen vatandaşın sıkıntısını dinleyerek gerginliği engelledi.

 

Son olan kürsüye gelen Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic ise, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Benim Kahramanmaraş’a ilk ziyaretim. Ben Kahramanmaraş’ı keşfedilmemiş bir mücevher olarak görüyorum. Türkiye dost ülkedir. Güçlü bağlarımız vardır. Bağlarımızı güçlendirmek amaçlı bu sergiyi Kahramanmaraş’a getirmiş durumdayız. Çok iyi muhafaza edilmiş güzel küçük parçalar göreceksiniz. Ülkemize her yıl binlerce turist gelmekte bu nedenle herkesi ülkemize davet ederim.”

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları, “Hırvatistan’daki Dünya Mirasları” konulu resim sergisinin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Açılış, sergide yer alan parçaların davetliler tarafından tek tek incelenmesiyle sona erdi.