Kahramanmaraş’ta bir lahmacuncuya giren silahlı iki hırsız, iş yerini dinlene dinlene soydu. İş yerinde umduğunu bulamayan hırsızlar, sadaka kutusundaki paraları dahi aldı.

 


Olay, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik Mahallesi Cahitzarifoğlu Caddesi üzerinde 3 yıldır faaliyette olan iş yerinde meydana geldi. Önceki gün iş yerinin kapanmasıyla birlikte keşfe çıkan iki hırsız, cadde üzerindeki lahmacuncuyu gözlerine kestirdi. İşletme sahiplerinin ayrılmasıyla iş yerinin ön ve arka kapısını kontrol eden ve pencereyi zorlayarak içeri giren iki kişi, güvenlik kameralarına rağmen iş yerinin kasasında ve sadaka kutusundaki yaklaşık 500 lirayı alarak kayıplara karıştı.
 

Hırsızların iş yerindeki rahat tavırları ise bu kadarına da pes dedirtti. 20 dakika boyunca iş yerinde emekleyerek ve oturarak dolaşan hırsızlar, işlerini tamamlanmasıyla girdikleri pencereden çıkarak uzaklaştılar.
 

Sabah saatlerinde iş yerine gelmesiyle hırsızlık olayını fark eden ve polise haber veren iş yeri sahiplerinden Abdullah Solak (33), 3 yıl içerisinde iş yerinin üç kez soyulduğunu ifade ederek, “Akşam saat 21.00’de işimiz bitti. 21.30’da dükkanı kapatıp gittikten sonra saat 22.00 sıralarında içeri girmişler. İş yerinin arka tarafındaki pencereden içeri girerek gelip kasaları açıyorlar, elleriyle sağ solu kurcalıyorlar. Kasadaki bozuk paraları alıyorlar. Daha sonra da sadaka kutusundaki paraları alıyorlar. Maddi zararımız 500 TL civarında. İş yerimiz üçüncü kez soyuldu. Daha önce işyerimize giren iki kişi yakalanmıştı. Polisimizin bunları da en kısa sürede yakalamasını bekliyoruz” dedi.