1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında "uyuşturucu  veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan hakkında 10 yıl hapis cezası ve 20  bin lira adli para cezası istemiyle yargılanan sanık Nurettin K. ile avukatı  katıldı.

Nurettin K, savunmasında, uyuşturucu madde kullandığını kabul etti.
Polis ekiplerinin ele geçirdiği Hint kenevirleri satmak amacıyla  toplamadığını ileri süren Nurettin K, hiçbir zaman uyuşturucu madde satmadığını  iddia etti.
Kimseye satmadığı için suçsuz olduğunu ve beraatini isteyen Nurettin  K, "Hint kenevirini çoğu zaman çorbaya katardım, yemekte ve çorbada baharat gibi  kullanıyordum, ara sırada içerdim, eşeklik ettim" diye savunma yaptı.
Nurettin K, "Kimseye uyuşturucu satmadım, kimseye vermedim. Suçsuzum  ve beraatime karar verilmesini istiyorum. Ceza verilecek olursa kamuya yararlı  bir işte çalışmaya da gönüllüyüm." dedi.
Sanık avukatının savunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Necati Yiğit  Midilli, esas hakkındaki mütalaasını verdi.
Midilli, mütalaasında, ele geçirilen 21 kilo 560 gram Hint kenevirinin  hem kullanıldığını hem de satışının yapıldığının değerlendirildiğini söyledi.
Midilli, Nurettin K'nın "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve  ticareti" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, Nurettin  K'nın 9 yıl 2 ay hapis cezasına hükmedildiğini açıkladı.
Koçer, 916 gün adli para cezasına çarptırılan Nurettin K'nın  tutuklanmasına karar verildiğini bildirdi.
 Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Hürriyet Mahallesi Kördere mevkisi köprü altında  esrar toplandığı ihbarını değerlendirerek düzenlediği operasyonda, Nurettin K.  suç üstü gözaltına alınmıştı.
Çuval içerisinde 21 kilo 560 gram Hint kenevirinin ele geçirildiği  operasyonda Nurettin K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış daha sonra adli kontrol  şartı ile serbest bırakılmıştı.