Kahta ilçesinde Nemrut Dağı yolu güzergahında bulunan ve adını  altından akan Cendere Çayı'ndan alan tarihi Cendere Köprüsü civarındaki kanyonda  piknik yapan yüze yakın kişi baraj kapaklarını  açılması sonucu mahsur kaldı.

Aileler jandarmayı arayarak yardım  istedi. Kısa  sürede  olay yerine gelen jandarma, itfaiye ve  sağlık ekipleri,  mahsur  kalanları  kurtarmak için çalışma başlattı.

Çayın diğer  tarafına  uzun bir  halat bağlayan görevliler, çocukların  da aralarında bulunduğu vatandaşları bir  saat süren çalışma sonucu kurtardı.  Görevliler çocukları çayın karşı kıyısına kucaklarında taşıdı.

Bölgede piknik yapan vatandaşlardan Çetin Duyar, Batman'dan Kahta   ilçesindeki akrabalarını ziyaret amacıyla geldiğini söyledi. Akrabaları ile pikniğe geldiklerini ancak korku dolu anlar  yaşadıklarını belirten Duyar, "Hayatım boyunca unutamayacağım anlar yaşadım.  Piknik  yaptığımız  sırada sular birden yükseldi.  Yanımızda  onlarca  çocuk  vardı. Onları korumak için büyük çaba harcadık. Şükürler  olsun ki can kaybı  olmadı. Hepimiz  canımızı  zor  kurtardık." diye konuştu.

112 Acil Servis ekiplerince olaydan etkilenen  vatandaşlara ambulansta  müdahale edildi.