Kahramanmaraş Diyanet Vakfı Görevlileri, "İnsanı iyilik yaşatır" diyerek kitap ve lokum ikram etti…

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak toplumda iyiliği öne çıkarma amacıyla Vakfın kurulduğu 13 Mart’ın içerisinde yer aldığı haftada düzenlenen İyilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye genelinde camilerde iyilik kavramı ele alındı. Hafta dolayısıyla Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı görevlileri de Ulu Cami'de cemaate kitap ve lokum ikramında bulundu.

 

 

Toplumda iyiliği egemen kılma amacıyla kutlanmaya başlayan İyilik Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde  “iyilik” konulu hutbe de verilmişti. “İnsanı İyilik Yaşatır” başlıklı hutbede, iyilikle alakalı ayet ve hadislere yer verildi, bütün yönleriyle iyilik kavramının üzerinde duruldu. “İyilik ve takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah’ın cezası çok şiddetlidir” ayeti kerimesi ile Peygamber Efendimizin (s.a.s) “Yaptığı iyiliği kendisini sevindiren, kötülükleri de kendisini üzen kimse gerçek bir mü’mindir” hadisi şerifinin yer aldığı hutbe takdir gördü.

 

 

İslam medeniyetinde iyiliğin var oluşun gayesi olduğunu belirterek "Âlemlerin Rabbi, bizi yeryüzüne iyi insan olalım, iyiliği egemen kılalım diye gönderdi" diyen Kahramanmaraş İl Müftülüğü Diyanet Vakfı Görevlisi Cumhur Koçeri, Yüce dinimize göre sadece iyi olmanın yeterli olmadığını, aslında hepimizin birer iyilik neferi olmamız istendiğini söyledi.

 

 

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü diyanet vakfı görevlisi Halil İbrahim Arıkmert’te iyiliği yeryüzüne öğreten, iyiliklerle gönülleri fetheden bir medeniyetin mensupları olduklarının altını çizdi, bütün Müslümanların iyilik için seferber olmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Arıkmert, şunları kaydetti:

 

 

“Bugün iyiliğin hayat bulduğu topraklardan, iyilerin imar ettiği kimi şehirlerden kan ve barut kokusu yayılıyor. Kötülükler, dünyanın dört bir yanını her geçen gün kuşatıyor. Bu manzara karşısında, İslam âlemi, bugün insanlığa karşı “iyilik teklif”ini bir kez daha yenilemek zorundadır. Zamana tanıklık eden ve “Ben Müslüman’ım” diyen herkes, iyiliğin yeniden bu coğrafyada ve bütün dünyada hâkim kılınması için seferber olmalıdır. Her bir mümin, en yakın çevresinden başlamak üzere her işinde hayra anahtar, şerre kilit olmayı kendine ilke edinmelidir.”

 

 

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Diyanet Vakfı görevlileri, Cumhur Koçeri, Halil İbrahim Arıkmert, Ramazan Geyik, Yusuf Yılmaz, ten oluşan ekip Ulu camide namaz çıkışı cemaati “İnsanı İyilik Yaşatır” adlı kitap ve lokum ikramıyla uğurladılar.