Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, KSÜ Tıp Fakültesi ve Çukurova Neonotoloji Derneği tarafından, ‘Yenidoğan Sempozyumu’nun ilki Kahramanmaraş’ta düzenlendi.

 

 

Adana, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan aile hekimleri ve çocuk doktorların katıldığı sempozyumda, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, yapılan çalışmalar sayesinde 1983 yılından bugüne 5 bin 170 bebeğin kurtarıldığını ifade etti. Yener, “Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, KSÜ Tıp Fakültesi ve Çukurova Neonotoloji Derneğimiz tarafından bu yıl ilk defa Kahramanmaraş’ta bir sempozyum düzenlendi. Geleceğimizi şekillendirecek nesillerimizin varlığı için el ele veren büyük bir aile olan pediatri camiamızın, toplum sağlımız için gün geçtikçe önemleri artan aile hekimlerimizin ortak paydaşlarında konularında son derce deneyimli akademisyenlerce gerçekleştirdiğimiz sempozyumda, ufkumuzu genişletmek ve bilgilerimizi samimi bir ortamda paylaşmak en önemli amacımızdır. Ülkemizde bebek ölümlerini azaltmak amacıyla yapılan sempozyumun bu anlamda başarısı tartışılmaz” dedi.

 

 

Yener’in konuşmasının ardından sempozyuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof. Dr. Şeref Olgar, Prof. Dr. Gökhan Tümgör, Doç. Dr. Fatih Temiz, Prof. Dr. Mehmet Davutoğlu, Prof. Dr. Gökhan Özdemir ve diğer hekimler, bebek ölümlerinin önüne geçmek için sinevizyon eşliğinde sunum yaptılar. Sempozyum, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.