Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemelerde bulundu.

 

İncelemeler öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli, sorunlar-yatırımlar hususunda değerlendirmelerde bulunduktan sonra, Vali Mustafa Hakan Güvençer beraberinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ile birlikte ilk inceleme ziyaretini Doru Çiftliğine yaptı. Burada Doru Çiftliği Kurucu Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi’den çiftlik hakkında bilgiler alarak çiftlikte incelemeler yaptı.

 

 

Madatel Hayvancılıkla incelemelerine devam eden Sayın Valimiz, işletme sahibi Turan Balbaba’dan işletme hakkında bilgi alarak çiftlikte incelemelerde bulundu. Daha sonra Mado Beyazı Keçi Üretim ve Adaptasyon Çiftliği’ne geçen Vali Güvençer burada Yaşar Dondurma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Kambur’dan çiftlik hakkında bilgiler aldıktan sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Hastalıklardan Ari İşletme Belgesini verdi.

 

Mado çiftliği incelemesi sonrası, Hünkar Çiftliğini ziyaret eden Vali Güvençer, işletme sahibi Eşref Şekerli’den işletme hakkında bilgiler alarak, işletmenin yem üretimi ve satışı hakkında bilgiler aldı. Hünkar Çiftliği incelemesi sonrası 12 Şubat Mezbahanesine geçen Vali Güvençer burada Küçükbaş ve Büyükbaş hayvan kesim hatların da incelemeler yaparak İbrahim Yenice'den mezbahane hakkında bilgiler aldı.

 

 

Son ziyaretini Aksüyek (AKALP) Çiftliğine yapan Vali Güvençer, burada küçükbaş ve büyükbaş hayvan işletmeleri hakkında işletme sahibi Hasan Aksüyek’ten bilgiler alarak işletme içerisinde kurulu bulunan süt işleme tesisini gezerek üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı.