Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin (KMDSYB) birlikte düzenlediği süt kalitesi, hayvan beslemesi ve hijyen konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

 

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KMESOB) Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimde, KMDSYB Başkanı Yunus Güzel, Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de hayvancılık sektörünün geldiği noktayı hatırlatarak Kahramanmaraş'taki yetiştiricilerin bu konuda diğer illerden şanslı olduğunu söyledi. Başkan Yunus Güzel üyelerine Kahramanmaraş'ta süt kalitesinin ve veriminin yükseldiğini bunun bir göstergesi olarak ta dünyaca ünlü markaların artık Kahramanmaraş büyük baş hayvan üreticilerinin ürünlerini almak ve satmak için geldiklerini aynı zaman da Türkiye'de faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri üreten birçok firmanın Kahramanmaraş'a yatırım yaptıklarını anlattı.

 

Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Prof.Dr. Uğur Günşen KMDSYB üyelerine verdiği brifingte şunları kaydetti. Günşen; sütün tüm memelilerin doğumdan sonraki tek besin kaynağı olan ve her türlü besin madde gereksinimini tek başına karşılayabilen mucize bir besin olduğunu söyleyen Günşen beslenmemizde önemli bir yere sahip olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi gibi konularda artık çağın gerektirdiği normlarda uygulanması ve hijyene çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. Günşen, "Üretimde hijyen kurallarını eksiksiz bir şekilde uygulanması sizlerin pazar payını da artıracak ve işletmelerin sizlerin ürettiği sütleri almak için kıyasıya bir yarışa girecekler" dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen ve Bandırma Meslek Yüksekokulunun öğretim görevlilerinden olan Doç.Dr. Hüseyin Eseceli de Prof.Dr. Günşen'in görüşlerine katıldığını ve daha kaliteli süt üretmenin hayvanların kaliteli beslenmesinden geçtiğini hatırlattı. Doç.Dr.Eseceli süt üretimi ve et üretimi için yetiştirilen hayvanların hangi şartlarda ve nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.