Galatasaray Ankara'da öne geçtiği maçta Gençlerbirliği karşısında üstünlüğünü koruyamayınca bu sezon ilk kez öne geçtiği maçı galip tamamlayamadı. Ankara'da iki puanı bırakan sarı-kırmızılı ekip, Chedjou, Sneijder, Melo gibi önemli yabancı yıldızlarını da fazlasıyla aradı.

Sarı-kırmızılı ekip Ankara'ya giderken sadece 3 yabancısı Muslera, Telles ve Bruma ile yola çıkmıştı. Çok sayıda yabancının yokluğunda kontenjan sıkıntısı yaşamamasına rağmen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kupa maçlarında form tutan Goran Pandev'i 18 kişilik maç kadrosuna bile almaması dikkati çekti. Hamza Hamzaoğlu bu kararı ile forvet oyuncuları Burak Yılmaz ve Umut Bulut varken Pandev'e hiç ihtiyaç duymayacağını ilan etmiş oldu.

Transfer döneminin son gününde sarı-kırmızılı renklere katılan Goran Pandev kulüpten yılda 2 milyon Euro kazanıyor. Ancak böyle zor dönemde bile teknik direktörü tarafından alternatif olarak değerlendirilmiyor. Hamza Hamzaoğlu'nun bu kararı sonrasında Pandev'in İtalya kulüpleri ile transfer dedikoduları artıyor. Ancak Pandev'in Galatasaray'dan kazandığı 2 milyon Euro'luk sözleşmeyi İtalya'da hiçbir kulüpten kazanması söz konusu bile değil. Pandev burada antrenmanlara çıkarak bu parayı kazanmaya devam edecek ya da düşük ücretle bir sözleşme ile yeniden İtalya yolunu tutacak. Bunu da önümüzdeki günler gösterecek.