Çevik kuvvet ekipleri belediye önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, otobüs işletmecileri AKP’li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmek istedi. 

AKP'li başkan ile görüşemeyen işletmeciler, "Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Kimse esnafı düşünmüyor. Zarar ediyoruz. Bu kadar polis nedir? İnsan vatandaşından korkar mı? Oy isterken geliyorsunuz ama..." diye tepki gösterdi.

Kayseri'de halk otobüsçüleri hak ettiklerini alamadıkları, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediye binası önünde eylem yapan otobüs sahipleri, kilometre ücretlerinin 6.24'ten 5.84'e çekildiğini ifade ederek, yaşadıkları mağduriyete isyan etti.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı belediye binası önünde AKP'li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'la görüşerek sorunlarını iletmek isteyen esnafın bu talebi kabul edilmedi. Duruma tepki gösteren esnaf, “Belediye başkanı bizimle görüşmek istemiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Kimse esnafı düşünmüyor. Zarar ediyoruz. Bu kadar polis nedir? İnsan vatandaşından korkar mı? Oy isterken geliyorsunuz ama” şeklinde tepki gösterdi.