Adana’da, duruşma sonrası, kız kardeşine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü halasının kocası ile yakınlarına çifte tabancayla kurşun yağdırdığı iddiasıyla yakalanan zanlı, “Halamın kocası kız kardeşime tecavüz etti. Bana da ‘Akşama karını almazsam adam değilim. Sen adam olsan beni öldürürdün’ dedi” diyerek kendini savundu.

 

İddiaya göre, Ersin T., Seyit A.'nın kızı Media A.'yı (18) bir yıl önce kaçırdı. Bunun üzerine Seyit A. ile eşi Kamuran A., Ersin T.'nin kızlarını zorla kaçırdığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Bir süre sonra da aile kızlarını geri aldı. Bu sırada savcılık suç duyurusunu kabul ederek konunun mahkemeye taşınmasını sağladı. Bugün sabah da iki aile mensupları Adana Adliyesi'ndeki duruşmaya geldi.

 

Ersin T., kızı kaçırmadığını kendi rızasıyla evlenmek için kendisine geldiğini söyledi. Bu ifade üzerine iki aile arasında mahkemede tartışma başladı. Saat 10.30 sıralarında duruşma sona erince aileler adliyeden çıktı. Mahkemede başlayan tartışma adliye önünde de devam edince polis tarafların tartışmasını ayırdı. Ancak adliye önünden ayrılan iki aile bu kez de adliye ile İnönü Parkı arasında tartışmaya başladı.

 

Bu arada T. ailesinden bir kişi Kamuran A.'ya saldırdı. Bunun üzerine iki aile arasında bıçaklı, tabancalı kavga başladı. Belinden iki tabanca çıkartan Seyit Hikmet A. karşı tarafa doğru ateş açtı. Aydın A. da yanında getirdiği bıçakla karşı tarafa saldırdı. Kavgada Yaşar E., Cumali T. ve Ersin T. tabanca ile Mehmet T. ise bıçakla yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

 

Bu arada, adliye etrafında simitçi kılığındaki güven tim polisi tabanca seslerini duyar duymaz olay yerine koşarak müdahale etti. Polis, çift tabancalı zanlı Seyit Hikmet T.'yi olay yerinden kaçmak isterken yakaladı. Bu arada diğer polisler de bıçağı kullanan zanlı Aydın A.'yı olay yeri yakınlarında yakaladı.

 

Polis merkezine götürülmeden önce adli tıp kurumuna sağlık raporu almaya getirilen Seyit Hikmet A., “Halamın kocası kız kardeşime tecavüz etti. Kardeşimi kaçırdı, 4 ay boyunca sakladı. Adliyede de anneme saldırdı. Küfür etti. Bana da ‘Akşama karını almazsam adam değilim. Sen adam olsan beni öldürürdün’ dedi” diye konuştu.

 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.