2019 Hac kayıt işlemi yapmak isteyen vatandaşların öncelikle, kura çekiminde isimleri çıkması gerekiyor. İsmi çıkan vatandaşlar bugünden itibaren hac kesin kayıt işlemini gerçekleştirecek. Son gün 11 Ocak 2019 olan hac kayıt işlemi nasıl yapılır?

HAC KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? SAAT VERİLDİ...

Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi”ni www.hac.gov.tr adresinden 02 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.00’den itibaren internet ortamından veya Müftülüklerden alabileceklerdir. 

Vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Belgesi”ni almak için www.hac.gov.tr adresindeki “Hac Kesin Kayıt Menüsü”nden T.C. Kimlik numaralarını girdikten ve güvenlik aşamalarını geçtikten sonra cep telefonlarına gönderilen SMS şifresini gireceklerdir. Daha sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu” veya “Acenta Organizasyonunu” tercih ederek “2019 Yılı Hac Organizasyonuna Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini alacaklardır.

NOT: Cep telefonlarına mesaj gelmeyenlerin veya cep telefon numaraları değişenlerin Müftülüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

HAC KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAC KAYIT İŞLEMİNDEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER

1- Kesin kayıt yaptırabilir belgesi ile hac kaydını yaptırdığı İl Müftülüğüne 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında müracaat ederek; konaklama türü, oda (iki kişilik, üç kişilik vb.) ve havalimanı tercihlerini belirterek kayıtlarını yaptıracaklardır.

2- Tercih edilen hac konaklama türüne ait hac ücretinin tamamını kesin kayıt esnasında yatırabileceği gibi, %50’sini 11 Ocak 2019; kalan %50’sini de 22 Şubat 2019 tarihine kadar T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım bankalarından birine yatırabilecektir.

3- Hac ücretini yatırdıktan sonra kesin kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. İlgili bankalardan birine hac ücretini yatırmadığı taktirde hacca kesin kayıt işlemi yapılmış olmayacak ve bu durumda olanların kayıtları silinecektir. 

4- İl Müftülükleri hac büroları tarafından verilen form dilekçe, ekinde yer alan açıklamalar dikkatlice okunduktan sonra doldurulacaktır.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ KAYITLARI:

1- Hac müracaatı bulunan şehit yakınları (şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ile gazi ve eşleri; çekilen kura sonucu kesin kayıt hakkı elde etmiş ve birlikte müracaat ettikleri grubu da varsa grubuyla birlikte 02 - 11 Ocak 2019 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

2- Kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edemeyen; şehit yakınları ile gazi ve eşlerinin hac kayıtlarının yapılabilmesi için;

a) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde şehadet veya gazilik belgelerini ibraz edenlerin 17–25 Ocak 2019 tarihleri arasında konaklama türüne ait
hac ücretlerini yukarıda zikredilen bankalardan birine yatırmaları kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu aracılığı ile kesin kayıtları İl Müftülüklerince yapılacaktır.

b) Bu durumda kesin kayıt yaptırmak isteyen şehit yakınları ile gazi ve eşleri; şehitlik ve gazilik şartlarını taşımayan diğer grup üyeleri ile bağlantıları iptal edilecektir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ