İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısı sonucu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırı sonucu yurt genelinde güvenlik seviyesi üst seviyeye çıkarıldı. 

 

 

Kahramanmaraş Valiliği başta olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

 

 

Özellikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde alınan güvenlik kapsamında daire başkanları olmak üzere tüm belediye personeli x-ray cihazından geçirildi. Ardından özel güvenlik personeli tarafından üst aramasının da yapıldığı kontrollerde, bayan personelin çantaları da bagaj arama sisteminden geçirildi. Belediyeye otomobilleriyle gelen personelin ise, bagaj ve araçlarının alt bölümü ayna kontrolünün ardından geçişlerine izin verildi.

 

Kontroller hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş, “Bizim için güvenlik çok önemli. Gerek bizler, gerek çalışanlarımız gerek vatandaşlarımızı her türlü atamadan geçiriyoruz. Benzer bir olay yaşamamız için her türlü güvenlik önlemlerini alıyoruz” dedi.