Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İstanbul, Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk, Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) ile Tatlar Derneğini (TATLIDER) ziyaret etti.

 

Ziyarette; Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Tatlıder Başkanı Ali Kara ve Prof. Dr Alper Cihan ile çok sayıda ilçe dışında yaşayan Afşinli vatandaşlar katıldı.

 

Yapılan ziyaretten duygu memnuniyeti dile getiren Ardıç "Dünyanın 6. Büyük Türkiye’nin ise en büyük fuarı olan Emitt Turizm ve Seyahat Fuarında Afşin’imizi, Eshab-ı Kehf’imizi tanıtmak için İstanbul da bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih GÜVEN, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri ile Derneğimizi ziyaret edip, yapılan çalışmalar hakkında Detaylı bilgi verdiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı Teşekkür Ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız incelik gösterip, Derneği'mize Ahşap işçilikli Eshab-ı Kehf tablosu ve saat hediye ettiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum ”dedi.

 

Afşin’e 9 ay içerisinde neler yapıldığını ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi veren Güven; "Dünyanın 6. Büyük Türkiye’nin ise en büyük fuarı olan Emitt Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılım yaptık. Arkadaşlarımızla birlikte Afşin’imizi, Eshab-ı Kehf’imizin kültür turizmine katılması için, böyle bir organizasyona dâhil olduk. Afşinder ve Tatlıder ailesi bizleri orada yalnız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca dernekleri ziyaret ederek Afşinder derneğinde gurbetçilerimize memleketimizde 9 aylık süreçte neler yaptık, Afşin’imize neler kazandırdık, yapmak istediklerimizi yapacaklarımızı ve projelerimizi anlattık. İnşallah tüm derneklerimize, hemşerilerimize bu ziyaretlerimizi sık sık yaparak onlarla istişare edip Afşin’imiz için yapılan ve yapılacak işlerimiz hakkında bilgiler verip sohbetler edeceğiz. Ben tekrar Afşinder Başkanımız Ahmet Ardıç ve Tatlıder Başkanımız Ali Karaya bizleri ağırladıkları ve ayrıca bizleri Türk bayrağı motifli tablo hediye ederek onurlandıran Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç’a, bizleri Fuar boyunca yalnız bırakmayan İlçe dışında yaşayan gurbetçi Afşinli hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ziyarette bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve beraberindeki heyet hatıra fotoğrafı çekildikten sonra dernekten ayrıldı.