Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, sağlık alanında çalışan işçileri temsil eden Öz Sağlık İş Sendikası’nı ziyaret ederek Sendika Başkanı Murat Arifoğlu’ndan taşeron işçilerin sorunlarını dinledi. Ziyarette; Hak İş İl Başkanı Ömer Çınar da hazır bulundu.

 

 

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette Vali Mustafa Hakan Güvençer, taşeron işçi temsilcileriyle bir arada bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, taşeronların sorunlarının çözülmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Vali Güvençer, çıkan torba yasayla sendikalı olma ve toplu sözleşme yapma haklarının verildiğini, en kısa sürede toplu sözleşmelerin yapılmasıyla taşeron işçilerin daha rahatlayacağını ve bir çok hak elde edeceklerini ifade etti. Güvençer; “Aynı zamanda Kahramanmaraş Öz Sağlık İş Sendikasının da ilk toplu sözleşme yapacaklar arasında olması da mutluluk vericidir. Ve her zaman taşeron işçi arkadaşların yanında olmaya devam edeceğim” dedi.

 

Ziyarette taşeron işçilerin sorunlarını Vali Mustafa Hakan Güvençer’e ileten Öz Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Murat Arifoğlu ise; “Sayın Valimizin ziyaretinden dolayı çok memnun olduk ve üye arkadaşlarımız adına kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Arifoğlu şöyle konuştu:

 

“Hükümetimizden beklentimiz kadro veya sözleşme verilmesidir.Asıl işi yaptığımıza inanıyoruz,bu yüzden taşeron firmanın aradan çıkartılarak Devlet güvencesinde çalışmak istiyoruz. Toplu sözleşme sürecinin hızlandırılmasını bekliyoruz.Biz üzerimize düşeni yaptık Sendikalı olduk çalışanların % 95 ini temsil ediyoruz.Yetki talebimiz onaylandı sadece Çalışma Bakanlığının süreci başlatmasını bekliyoruz.Süreç başladığı anda önümüzde hiçbir engel kalmıyor,toplu sözleşmeyi yaparak bir çok hakka sahip olacağız. Maaşlarımızın geç yatması konusu çok önemli sorunumuzdur.Bir ay çalışıyoruz sonraki ayın 15 ine zor alıyoruz.Ocak maaşımızı bugün Şubatın  17’si ancak bugün alabileceğiz.Bu sorunun acilen giderilmesini bekliyoruz.Bakanlıktan paranın çok geç geldiğini ,Genel Sekreterliğin para gelir gelmez şirket hesabına aktardığını biliyoruz. Genel Sekreterimizin bu konuyu çözmek için çalıştığınıda biliyoruz  ama çözüm Bakanlıktan olduğu için Milletvekillerimizden ve sizden istirham ediyoruz bu sorunumuz bir an önce çözülsün. Kadrolu personel çalışacağı ayın maaşını peşin alırken bizler bir ay çalışıp sonra 17 gün daha bekliyoruz ve buda bütün arkadaşlarımızda huzursuzluğa yol açıyor.Emeğimizin karşılığını daha erken aldığımızda bu personele de olumlu olarak yansıyacaktır. Bizlere sorunlarımızı anlatma fırsatı verdiğiniz için siz Sayın Valimize çok teşekkür ederiz.Sorunlarımızı dinleyen,işçilerin yanında olan bir Valimiz olduğu için memnunuz.”

 

Hak İş İl Başkanı Ömer Çınar da Vali Güvençer’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Hak İş Konfederasyonunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.