Kahramanmaraş İl Müftülüğü Kutlu doğum haftası münasebetiyle “anne baba çocuk, biz bir aileyiz ve ailecek namazlarımızı camide cemaatle kılıyoruz” sloganıyla yeni bir uygulamaya imza attı. Uygulamanın İlk ayağı ise Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Doğukent Caminde Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve İlçe Müftüsü İsmail Günay’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

 

Doğukent Camisini dolduran binlerce vatandaş yatsı namazında eşleriyle ve çocuklarıyla namaz kılmanın mutluluğunu yaşadılar. Cıvıl cıvıl çocuk seslerinin yankılandığı camide çocuklara çeşitli oyuncak hediyeler dağıtıldı. Programa katılan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de çocukları unutmadı. Onlarla tek tek ilgilenen, ellerinden öpen Vali Güvençer kendisiyle konuşmak isteyen çocukları da sabırla dinledi, samimiyetle kucakladı ve bağrına bastı. Büyüklerle de sohbet eden Vali Güvençer, Cami çıkışında vatandaşların sevgisiyle karşılaştı.

 

 

Doğukent camiini dolduran binlerce cemaat İlçe Müftüsü İsmail Günay’ın kutlu doğum haftası dolayısıyla “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu vaazını dinledi. Minik hafız adaylarının okumuş oldukları hatimlerin indirilmesi ardından, İlçe Müftüsünün yapmış olduğu güzel duayla eller sema ya kalktı, âmin sesleri yankılandı.

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer çıkışta Efendimizin doğumu hepimiz için gerçek bir mutluluk vesilesi olduğunu belirti. Vali Güvençer, neşeyle, sevinçle kutladıklarının altını da çizerek; “Camimiz bu gün okul bahçesi gibi cıvıl cıvıl.  Bu hafta kutlanması gerektiği gibi kutlanmaktadır. Peygamber efendimizin sünnetlerini canlandırmalıyız.”şeklinde konuştu.

 

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günayda yapılan programda çocukların aileleriyle birlik camide bulunmasını olumlu değerlendirdi. Müftü Günay, Çocuklarımız camiye ayrı ahenk ve neşe verdiğini ve Onların burada yaşadıkları güzelliklerin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

 

 

Cami İmam Hatibi Fatih Balba da; “Bu çocukların ve ailelerinin İslama, Peygamberimize, Kuran’a ne kadar bağlı olduklarını burada olmakla gösterdiler. Mahallemiz adına onlara şükranlarımızı sunuyorum. Bu güzelliğin aynen devam etmesini diliyorum.” dedi.

 

Program sonunda çocuklara korumalarca hediyeler ve yiyecek dağıtıldı, Vali Mustafa Hakan Güvençerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.