Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin konut sorununa çözüm için başlatılan Güneşevler Konutları’nda binalar yükseliyor.

 

 

Doğukent Mahallesi’nde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Erkoç inceleme sonrası yaptığı açıklamada konutların 2016 yılının başlarında teslim etmeye başlayacaklarını söyledi. Çalışmalarda tünel kalıp sistemi ile günde 8 dairenin betonlarının yapıldığına işaret eden Başkan Erkoç, şunları söyledi:

 

 

“Biz göreve gelir gelmez halkımıza söz verdiğimiz gibi konut sıkıntısı giderme adına çalışmalarımıza başladık. Güneşevler Konutlarımızda 1500 konut yapılıyor. Burayı 2016 yılının başlarında teslim etmeye başlayacağız. Bunun haricinde konut edinmesi hayal olan dar gelirli vatandaşlarımızın da bu hayalini gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor.

 

 

Halkımızın konut ihtiyacını gidermek adına arsa arayışı içerisindeyiz. Konut üretiminde maliyetin düşük olması halkımızın menfaatine olacağı için ucuz arsa temini konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Bu bölgede arayışlarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede inşallah başka temeller de atmaya başlayacağız ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları için gayret edeceğiz”