Edinilen bilgiye göre, Gemlik ilçesi Serbest Bölge'de bulunan bir gübre fabrikasında saat 01.45'de sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Fabrikanın KEM bölümünde bulunan merdiven kısmı çökerken olayda Uğur çavdar isimli işçi hayatını kaybetti, Mustafa Karakol isimli işçi ise yaralandı.

 

Patlamanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinin camları kırılırken maddi hasar meydana gelirken, olay yerine polis, itfaiye, 112, AKUT ve AFAD Arama Kurtarma ekiplerini sevk edildi. Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin de olay yerine gelerek, çalışmaları yakından izledi. İlk belirlemelere göre Fabrikanın üç katlı KEM bölümünde meydana gelen olay sonrasında, binanın içerisinde bulunan merdiven ve asansör bölümünün çöktüğü öğrenildi.


Yaralı işçi, 112 ekipleri tarafından Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kimyasal sızıntı ihtimaline karşı, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesinde önlem alınırken, personel koruyucu giysi ve maske taktı. Yaralının Bursa Şevket Yılmaz hastanesine sevk edileceği öğrenildi.