Olay, saat 10.30 sıralarında Taksim’deki Gezi Parkı içinde meydana geldi. Açıkta seyyar çaycılık yapan ve vergi levhası bulunmayan seyyar satıcılarla, onları uyaran zabıtalar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine zabıta memurlarının, seyyar satıcıların araçlarını devirerek satıcıları darp ettikleri iddia edildi.

Çıkan kavgada Fesih D., (51) başından yaralanırken, çaycı Orhan Tandır ise darp edildi. Kavga üzerine çevredekilerin ihbarı ile bölgeye polis sevk edildi. Olayın ardından Gezi Parkı’na gelen polis ekipleri, taraflar arasındaki kavgayı ayırdı. Bu sırada bir polis memurunun, yere düşen ve kısa süreli fenalık geçiren Orhan Tandır’a tokat atması dikkat çekti.

Başından yaralanan Fesih D., polisin ambulans talebini reddetti. Üzerinden kesici alet çıkan yaralı Fesih D., olayın ardından ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Kavgadan sonra gazetecilere açıklama yapan Orhan Tandır, yıllardır Gezi Parkı’nda seyyar çaycılık yaptığını belirterek, “Çay arabam var benim. Eli sopalı zabıta ekipleri geldi. Kaldır diyerek küfür etti. Küfür ile birlikte saldırdı. İşimiz olsa bu işi yapmayız” dedi.