Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince 1-16 Nisan tarihleri arasında ilimizde bulunan Gezici Çanakkale Tırı’nın bu seferki durağı Elbistan ilçesi oldu.

 

Elbistan Merkez Çarşı Cami yanında sergilenen Gezici Çanakkale Tırının misafirleri başta Belediye Başkanı Durmuş Küçük olmak üzere, diğer yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler oldu.

 

Gezici Çanakkale Tırı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Durmuş Küçük ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Küçük yazdığı mesajda: “Çanakkale Savaşı şanlı devletimiz ‘Devlet-i Âli Osman’ın’ son haçlı seferini durduğu yerdir.

 

Bu gezici müzeyi hazırlayan ve emeği geçen herkesi “Devlet” ve “millet” şuuruna katkılarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye yazdı.

 

Öğrencilerin akın akın ziyaret ettiği Gezici Çanakkale Tırı’nın ilçelerine geldiğine sevinen öğrenciler, bu tür etkinliklerin tarihi anlama açısından önem arz ettiğini ifade ederek: “Ders kitaplarında okuduğumuz Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığı hakkında fikir sahibi olduk ve belleklerimize iyice pekiştirdik. Bu tırın ilçemize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Çanakkale Gezici Tırı 10 Nisan Cuma günü Afşin’de Ziraat Bankası yanında 11 Nisan Cumartesi günü Göksun’da Ulucami Cumhuriyet Meydanı’nda 12 Nisan Cumartesi günü de Andırın Hükümet Konağı önünde vatandaşlarımıza sergilenecek.

 

Çanakkale Gezici Tırı yoğun istek üzerine 13-14 ve 15 Nisan tarihleri arasında tekrar İl Özel İdare binası önünde üç gün boyunca Kahramanmaraş halkının hizmetine sunulacak.