Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının tüm okullar, fabrikalar ve kamu kurumlarında başlattığı Yangın Güvenliği Eğitimi ve Doğal Afetler Tatbikatları hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Yedi Güzel Adam’ın öğrencilik ve öğretmenlik yaptığı ve halk arasında ‘’Kara Lise’’ olarak bilinen, Kahramanmaraş Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitim ve tatbikata, İtfaiye Daire Başkanı ve AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek) kurucu Başkanı Cahit Küçükönder de katıldı. Sinevizyon eşliğinde Yangın güvenliği Tedbirleri ve Doğal Afetler hakkında teorik bilgiler verildi.

 

 

Yaklaşık 2 saat süren sunumdan sonra İtfaiye eğitmenleri ve AKMOD gönüllüleri gözetiminde tüm öğrencilere yangın ve doğal afetlerde tahliye tatbikatı yaptırıldı. Üst katlarda mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması için 110 itfaiye ihbar hattı arattırıldı. İtfaiye ve AKMOD gönüllüleri bina içinde mahsur kalan yaralı öğrencileri okul bahçesine tahliye etti. Öğrencilere tahliye sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar uygulamalı olarak anlattı. İtfaiye eğitmenleri ise öğretmen ve öğrencilere yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale teknikleri anlatıldı.

 

 

İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Yangın Güvenliği Eğitimi ve Uygulamalı Söndürme ve Tahliye Tatbikatlarının her gün en az dört okul ve ya fabrikada aralıksız olarak sürdüğü belirtildi.