Elbistan Gençlik Merkezi’ne kayıtlı bazı gençler, soğuk havanın etkisinde kalan ilçedeki sokak hayvanlarını ve kuşları unutmadı. 

 

Elbistan, geçtiğimiz hafta başından bu tarafa soğuk ve yağışlı havanın etkisinde bulunuyor. İnsan yaşamını zorlaştıran bu zor koşullardan sokak hayvanları ve kuşlar da etkileniyor. Hava sıcaklığının eksilerin altında olduğu bu kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan ve kar örtüsü altında yiyecek arayan kuşlar ve diğer hayvanlar için harekete geçen Elbistan Gençlik Merkezi’ne kayıtlı gençler, fırınlardan aldıkları bayat ekmekleri sokak hayvanları ve kuşların hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak için belirlenen yerlere bıraktılar.

 

Soğuk havalarda en büyük zorluğu kuşlar ve sokak hayvanlarının yaşadığını belirten gençler, “Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları belki de en çok sokak hayvanlarını etkiliyor. Bizler de fırınlardan aldığımız bayat ekmekleri, ilçemizin belirli yerlerine ve hayvanların kolay ulaşabilecekleri noktalara bıraktık. Kar yağışının yoğun olduğu ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği sürece belirli zaman dilimlerinde sokak hayvanlarını beslemeye devam edeceğiz. Bunları düşünmemiz gerekiyor. İnsanlarında bu gibi durumlarda bizden başka canlıları da düşünmesi gerekiyor” diye konuştular.