Gaziantep Genç MÜSİAD eski Başkanı Cihan Çelenk, görevini yeni başkan Burak Babüroğlu’na devretti. 

 

Düzenlenen Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan yeni Başkan Burak Babüroğlu, Genç MÜSİAD'ın, Türkiye ve dünya üzerindeki teşkilatlanma yapısı ve her yıl artan başarı çizgisi ile genç sivil toplum kuruluşlar arasında örnek teşkil ettiğini belirterek, "Bu başarıda pay sahibi olan siz değerli Genç MÜSİAD başkanlarımıza, kurucularımıza ve bugünlere ulaşmamızda emeği geçen Genç MÜSİAD başkanlarımıza, yönetimlerimize, üyelerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hızla gelişen ve değişen bu modern dünyada, mazinin kadim şuuru içinde olup, manevi değerlerinden kopmamış ayni zamanda çağın gerektirdikleri ile donanmış gençliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Bu şuurla Genç MÜSİAD’ımız geleceğin iş adamları ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmekte, bizleri hayata hazırlamakta, sahip olduğu değerleri genç iş adamlarıyla paylaşmakta, iş birliğinin yanında gönül birliğini de gerçekleştirmektedir" dedi.

 

 

Babüroğlu, "Toplumun kültür değerlerine ve ticaret ahlakına bağlı, saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla iş adamı ve yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformu olan Genç MÜSİAD ayni zamanda bir ailedir. İnşallah bizlerde MÜSİAD ailesinden alınan değerler ve eksilmeyen gelişme azmimizle, yüksek ahlak, yüksek teknoloji mottosuyla geçmişimize ve kültürümüze saygıyı esas alarak her platformda, bağımsız yapımızı muhafaza ederek, 2015-2016 döneminde başarıyı devam ettirmek ve Genç MÜSİAD bayrağını daha da yükseklere taşımak için gayret göstereceğiz” diye konuştu. Yeni Genç MÜSİAD Başkanı Babüroğlu, hedeflerini de şöyle açıkladı:

 

“Üyelerimizin faaliyetlere katılmasının arttırılması suretiyle, üyelerimizin daha da aktif hale getirilmesi. Çapraz ticaretin boyutuna bakılmaksızın teşvik edilip, bunun için uygun platformların sağlanması. MÜSİAD’ın üyelerimiz tarafından daha iyi tanınması ve Genç MÜSİAD’dan - MÜSİAD üyeliğine geçiş noktasında üyelerimizin teşvik edilmesi. Milli ve manevi değerlere sahip yönetici ya da girişimcinin gerekli donanımlarını sağlayacak yönde sektörsel ya da kişisel gelişim eğitimlerinin verilmesi. Genç MÜSİAD’ın ulusal veya uluslararası boyutta gerçekleştirdiği faaliyetleri tüm üyelerimizin hissetmesini sağlamak başlıca hedeflerimizdendir.”

 

 

“3 yıl önce beni yönetim kuruluna davet eden, üzerimde bir ağabey gibi emeği olan bugün başkanlık görevini devralırken, kendisi görevi bıraktığı için buruk bir sevinç yaşatan değerli başkanım, dava arkadaşım ve kıymetli ağabeyim Cihan Çelenk’e emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca yönetim kurulu görevlerinden ayrılan kıymetli yol arkadaşlarıma bir kez daha vermiş oldukları emeklerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Milletimize yakışan, yeni Türkiye’yi birlikte kurmak ve güçlendirmek yolunda Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Değerli katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

 

Yapılan seçim sonunda Genç MÜSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Mustafa Karagülle, Gökhan Çelenk, Yunus Zincirci, Yusuf Çiftçi, Ahmet Mutafoğlu, Alpaslan Özgüçlü, Murat Cengiz, Taner Sebzeci, Seydi Ahmet Dağcı, Tayyib Karaoğlu, Hatice Doğan, Bilal Akil, Muhibe Demirkol ve Mert Balık.

 

Genel kurula MÜSİAD Kadim Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal, MÜSİAD Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık, MÜSİAD Gaziantep Kadim Başkanları Enver Mıhcıoğlu, Osman Nakıboğlu ve Sadullah Tayşi, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa Genç MÜSİAD şubelerinin temsilcileri ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.