Başkan Okay, bu anlamlı ve güzel organizasyona tüm Kahramanmaraş halkını davet ederek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.



Dulkadiroğlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe sakinlerini bayram kahvaltısında bir kez daha bir araya getirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen bayram kahvaltısı, bu yıl da Bağlarbaşı mahallesi Yeşil Cami avlusunda gerçekleştirilecek.


Bayram namazı sonrasında gerçekleştirilecek bayramlaşmanın ardından, bölge halkıyla kahvaltı sofrasında buluşacaklarını ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


"Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Tüm Milletçe ortak mutluluğumuz ve sevincimizin en üst noktalara çıktığı, dargınların barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin yaşandığı Ramazan Bayramı'nın ilk gününde değerli halkımızla birlikte olmayı arzuladık. Geleneksel hale getirdiğimiz bayram kahvaltımızın amacı birlik ve beraberliğimizin sağlanması, muhabbetlerimizin gelişmesi ve halkımızla iç içe olmaktır. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan Bayramında, halkımızın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi için bu gibi organizasyonların önemli olduğuna inanıyorum.  Bu vesileyle bayramın ilk gününde hemşerilerimizle kahvaltı programımızda buluşmak dileğiyle, organizasyonumuza tüm halkımızın davetli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, şimdiden tüm hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum."