Gazete sahipleri, gazete şirketlerinin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları, bu ayın sonuna kadar Mal Bildirimlerini, bulundukların ilin valiliklerine yapacaklar.

 

 

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ve gazetelere gönderilen bilgi notunda; 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulundurulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 8. Maddesinin (p) bendinde belirtildiği üzere "gazete sahibi gerçek kişiler ile, gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları bulundukları yer en büyük mülkî amirliği mal bildiriminde bulunurlar" hatırlatması yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

 

"3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulundurulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 10. Maddesi “6 ncı maddede belirtilen sürelerde mal bildiriminde bulunmayana bildirimlerin verileceği mercilerce ihtarda bulunulur. ihtarın kendisine tebliğinden itibaren otuz gün içinde mazeretsiz olarak bildirimde bulunmayana üç aya kadar hapis cezası verilir.

             

Soruşturma ile ilgili olarak verilen süre zarfında mal bildiriminde bulunmayana üç aydan bir 1 yıla kadar hapis cezası verilir” hükmünü haizdir.

 

 

Gazeteniz sahibi veya gazeteniz sahibi şirket yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürler, başyazarlar ve fıkra yazarlarına ait mal bildirim beyannamelerinin Şubat 2015 sonuna kadar Valiliğimize gönderilmesi gerekmektedir."