Sarı-Kırmızılı kulübün 23 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimli kongresi öncesi 3 isim adaylığını açıkladı. Dursun Özbek, Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran arasında bir yarış yaşanacak. Ancak hem listesi hem de mevcut yönetimin yanı sıra Ünal Aysal’ın desteğini arkasına almasıyla Dursun Özbek, açık ara önde görünüyor. Dolayısıyla şimdiden kolları sıvayan Özbek, sadece seçime değil, seçimden sonra yapacağı hamleleri de hazırlıyor.
 

 

Artık mazbatayı bekliyor!
 
Daha önceki açıklamalarında, seçilmesi durumunda Hamza Hamzaoğlu ile yola devam edeceğini net bir şekilde dile getiren Dursun Özbek, ilk transfer olarak da gözüne Fernandao’yu kestirmişti. Menacerler vasıtasıyla Brezilyalı futbolcuyla temas kuran Özbek, senelik 2.5 milyon Euro teklif ederek işi büyük ölçüde bitirmişti. Özbek somut adımlar atmak için artık seçimin bitmesini ve mazbatayı almayı bekliyor. Böylece sezonun bitmesiyle birlikte yeni yönetimin taraftara sunacağı ilk hediye Fernandao olabilir.
 

 

Wesley Sneijder mesajı göndermişti
 
Galatasaray taraftarının merakla beklediği konu ise Wesley Sneijder’in durumuydu. Bilindiği gibi Fransız devi PSG, Hollandalı yıldızla ciddi olarak ilgileniyor ve büyük bir mebla gözden çıkarılmıştı. 31 yaşındaki futbolcu, Fanatik aracılığıyla gönderdiği mesajda, İstanbul’da olup, Galatasaray forması giymekten çok mutlu olduğunu dile getirmiş, ancak bir talepte bulunmuştu. Sneijder’in tek talebi, yeni kontrattı.
 

 

O sözün tutulmasını istedi
 
Hatırlanacağı üzere Ünal Aysal döneminde yeni sözleşme sözü alan Sneijder’in menaceri Guido Albers, imza için sürekli olarak İstanbul’a gelmiş, ancak Duygun Yarsuvat ve ekibinden gelen, “Yeni kontrat olmayacak” sözüyle hayal kırıklığı yaşamıştı. Buna karşın beklentiler bitmedi. Sneijder, kariyerine Galatasaray’da devam etmek istiyordu. Bu nedenle başkanlık seçimi bekleniyordu. İşte bu doğrultuda, Dursun Özbek’in yapacağı ilk iç transfer hamlesinin de, Sneijder’le sözleşme yenilemek olduğu öğrenildi.
 

 

Yıldızları takımda tutacak
 
Yabancı sayısının yeni sezonda 14’e kadar çıkabilmesi, Muslera, Melo, Sneijder gibi önemli yıldızları kadrosunda bulunduran Galatasaray’ın, bu isimlerin etrafına aynı kalitede takviyeler yapıp, hepsinin 11’de oynayabilmesine imkan tanıyacak. Durumun farkında olan Dursun Özbek, “Yıldızları satmayacağız” açıklamasının arkasında durup, mevcut iskeleti yeni yıldızlarla sağlamlaştırma hesapları yapıyor.