Türkiye Basketbol Ligi 17. haftasında 6 kişilik kadroyla maça çıkan Galatasaray Liv Hospital, evinde ağırladığı Fenerbahçe Ülker'i 92-88 yendi.
 

Carlos Arroyo'nun ayrılığı sonrası Ender Arslan'ın da sakatlanmasıyla oyun kurucu pozisyonunda büyük eksiklerle maça başlayan Galatasaray Liv Hospital, koç Ergin Ataman'ın cezası nedeniyle karşılaymaya Yağızer Uluğ yönetiminde çıktı.
 

Galatasaray Liv Hospital'de Zoran Erceg 26, Sinan Güler ise 25 sayıyla galibiyette başrolü oynadı.
 

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta ilk 5 dakikayı 9-6 önde geçen Fenerbahçe Ülker, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skoru 12-6’ya getirerek 6 sayılık avantajı da yakaladı. Galatasaray Liv Hospital ise üst üste sayılarla ve Erceg’in 3 sayılık basketiyle skoru 15-14 yaparak çeyreğin bitimine 2 dakika kala öne geçti. Sarı kırmızılılar ilk çeyreği de 16-14 üstün tamamladı.
 

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Galatasaray oldu. Sinan Güler ile üst üste sayılar bulan sarı kırmızılılar, skoru 24-18 yaparak 6 sayılık farkı yakaladı. Bu sayılara Bjelica ve Goudeloc ile cevap veren Fenerbahçe Ülker skora 27-27 eşitliği getirdi. Fenerbahçe Ülker, Hickman’ın 3 sayılık basketiyle ilk yarının bitimine 3 dakika kala 32-30 öne geçmeyi de başardı. Kerem Gönlüm’ün pota altından bulduğu sayılarla 38-37 ile yeniden öne geçen sarı kırmızılılar, soyunma odasına da 41-39 önde gitti.
Galatasaray’da Zoran Erceg 17 sayı ve 4 ribaundla, Sinan Güler de 13 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle ilk yarıyı tamamladı. Fenerbahçe Ülker’de Bjelica 11 sayı, 4 ribaund, Goudeloc da 7 sayı ve 2 ribaundla ilk yarıda öne çıkan isimler oldu.

 

Karşılaşmanın ikinci devresi dengeli başladı. Pota altından Young ile sayılar bulan sarı kırmızılılar skoru 53-46’ye getirerek 7 sayılık avantaj yakaldı. Goudelock’un basketleriyle ayakta kalan Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyrekte son 5 dakikaya girilirken 56-52 ile farkı 4 sayıya indirdi. Zoran Erceg’in 3 sayılık basketiyle skoru 63-55’e getiren Galatasaray 8 sayılık avantajla maçtaki en büyük farkı yakaladı. Goudelock ile farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen sarı lacivertliler skoru 63-61 yaparak farkı 2 sayıya indirdi. Ancak Sinan Güler ve Kerem Gönlüm ile sayılar bulmaya devam eden sarı kırmızılılar son çeyreğe de 68-63 üstün girdi.
 

Galatasaray 3. çeyrekte 6’da 6 üç sayılık isabetle oynadı.
Son çeyreğe de iki takım da kolay basketler bularak başladı. Karşılaşmanın son 5 dakikasına Galatasaray Liv Hospital 75-73 üstün girdi. Sinan Güler’in üst üste bulduğu sayılarla skoru 80-73’e getiren Galatasaray, son 4 dakikaya 7 sayılık avantajla girdi. Bitime dakikalar kala 83-80 ile farkı yeniden 3 sayıya indiren sarı lacivertliler, Micov’un sayılarına engel olamadı ve Galatasaray son 1 dakikaya 90-85 önde girdi. Fenerbahçe Ülker arayı kapatmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar maçı da 92-88 kazandı.

 

Galatasaray'da Sinan Güler ve Zoran Erceg hiç kenara gelmedi ve 40 dakika süre aldılar.
 

Fenerbahçe ve Emre Belözoğlu'na tepki 
Takımlarını desteklemek için salonun büyük bölümünü dolduran Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe ve sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'na tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüp ve Emre Belözoğlu aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan taraftarlar, ayrıca yayıncı kuruluş aleyhine de sloganlar attı. Bu arada kulüpler arasındaki anlaşma gereği Fenerbahçeli taraftarlar, derbiyi solanda izleyemedi.
"Yönetim uyuma basketbola sahip çık" 
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Kulübü yönetimine, basketbol şubesine sahip çıkma çağrısında bulundu. Taraftarlar, uzun bir süre "Yönetim uyuma basketbola sahip çık" diye tezahürat yaptı. Galatasaray Kulübü yönetim kurulundan Cem Kınay, Selim Arda Üçer ve Ural Aküzüm maçı izledi. Bu arada Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Henrik Dettmann da maçı takip edenler arasında yer aldı.

 

GALATASARAY LİV HOSPİTAL: 92 - FENERBAHÇE ÜLKER: 88
 

Salon: Abdi İpekçi
 

Hakemler: Rüştü Nuran, Zafer Yılmaz, Ahmet Ersan Ergüler
 

Galatasaray Liv Hospital: Carter 8, Sinan Güler 25, Micov 16, Erceg 26, Young 8, Kerem Gönlüm 9
 

Fenerbahçe Ülker: Zisis 8, Goudelock 19, Bogdanovic 6, Bjelica 14, Oğuz Savaş 4, Semih Erden, Hickman 10, Preldzic 11, Vesely 14, Melih Mahmutoğlu 2, Serhat Çetin

1. Periyot: 16-14
Devre: 41-39
3. Periyot: 68-63
5 Faulle Oyundan Çıkan: 38.25 Bjelica (Fenerbahçe Ülker)