Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 6 aylığına istihdam edilmek üzere 140 işçi alınacak. 

 

 

Elbistan'da fidan dikimi ve bakımı işlerinde çalıştırılacak işçiler için Orman İşletme Müdürlüğü ile ile İŞKUR arasında protokol imzalandı. 140 işsize iş umudu anlamına gelen protokol kapsamında çalıştırılacak işçilere işçilere asgari ücret ödenecek ve SSK primleri yatırılacak.

 

İŞKUR Elbistan Şube Mustafa Akgül, Toplum Yararına Program (TYP) hakkında yaptığı açıklamada, alınacak işçilerin fidan dikimi ve bakımı gibi işlerde çalıştırılacağını söyledi. Başvuruların devam ettiğini ve 20 Mart 2015 Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Akgül, Nisan ayında başlayacak projenin, Eylül ayında da sona ereceğini kaydetti. Akgül, şunları söyledi:

 

 

“İŞKUR, Toplum Yararına Programlarını hayata geçirerek işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını sağlayıp geçici gelir desteği almalarına imkan tanıyor. 2015 yılında da TYP Genel Müdürlüğümüz bütçe imkanları doğrultusunda, ağaçlandırma alanında Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Elbistan ilçemizde 140 kişi istihdam edilecek.

 

Toplum Yararına Program kapsamında başvurular 20 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek. Başvurular, müdürlüğümüze ve internet ortamından yapılabilir. İnternet ortamından başvurmak isteyen adaylar, 22 Mart 2015 Pazar gününe kadar bu imkana sahip olacaklar. İnternetten başvuru yapmak isteyenler, İŞKUR’un resmi internet sitesinden online işlemler-istihdam- toplum yararına program başvurusu şeklinde sıralamayı takip edip başvurularını gerçekleştirebilirler”

 

6 aylığına iş sahibi olacak kişileri belirlemek için 24 Mart’ta kura çekimi yapılacağını belirten İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Akgül; “18 yaş üzerindeki herkes bu programa başvuru yapabilir. Emekli, dul, yetim aylığı alanlara bu programdan yararlanamayacak. 6 ay süre ile uygulanacak proje kapsamında alınacak kişiler, ağaçlandırma, fidan ve ağaç yetiştirme, dikim ve bakımı gibi orman işlerinde çalışacaklar. Katılımcıların SGK primleri yatırılacak. Ücretleri ve SGK primleri İŞ-KUR tarafından finanse edilecek. TYP çerçevesinde istihdam edilecek kişilerin yüzde 100’ü kura ile belirlenecek. Nisan ayında başlayacak projemiz Eylül ayında sona erecek” ifadelerini kullandı.

 

Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, TYP çerçevesinde Afşin’de 110, Ekinözü’nde 65 ve Nurhak’ta da 25 kişinin istihdam edileceğini toplamda da istihdam sayısının 340’a ulaşacağını da sözlerine ekledi.