Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ üyelerine yönelik yapılan soruşturma kapsamında; FETÖ'nün yurt dışı yapılanması içerisinde yer alan 36 kuruluşun yönetici ve temsilcileri ile bu kuruluşlara Türkiye'den bağış adı altında para transfer eden veya bu kuruluşlara Bank Asya'dan çekmiş oldukları kredileri ödeyen 143 şüpheli hakkında gözaltı işlemleri başladı. Şu ana kadar 15 şüpheli gözaltına alındı.

SAMSUN'DA BYLOCK OPERASYONU

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah kent merkezinde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Operasyonda 14 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapan polis, 'ByLock' programı kullandıkları iddia edilen ve aralarında ihraç edilen 1 doktor, 1 öğretmen, 1 bankacı ve özel sektör çalışanlarının bulunduğu 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphealilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el kondu. Sağlık kontrolünden geçirilen 14 şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR'DE BYLOCK OPERASYONU

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda farklı meslek gruplarından ByLock kullandığı ileri sürülen, hakkında yakalama kararı bulunan 41 şüpheliden 17'si yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen, farklı meslek gruplarından 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri İzmir merkezli Antalya, Mersin, Zonguldak, Elazığ, Tunceli, Aydın, Muğla, Tokat ve Adıyaman'da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulunda eğitim gören bir öğrencinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İzmir Emniyetine götürülürken, adreslerinde bulunamayan 24 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.