İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme  yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in müdafisi Orhan Erdemli'nin de aralarında bulunduğu 40 avukat hakkında ''FETÖ terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı iddianame düzenlendi.

Söz konusu iddianameler Başsavcılıkça onaylanarak, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi.

Hakkında iddianame tanzim edilen avukatlar arasında Orhan Erdemli,  Abdulkadir Şeker, Abdullah Şen, Adem Yılmaz, Ahmet Düzgün, Burak Kemal  Tanrısever, Deniz Atmaca, Engin Emrah Biçer, Erdal Sarıkaya, Erol Ergüder, Gazi  Tanır, Gültekin Avcı, Hasan Günaydın, Hürol Karadaş, Kadir Kökten, Kamil Ata,  Kani Öztürk, Mehmet Öksüz, Metin Fatih Mergen, Muhittin Yılmaz, Murat Kılıç,  Mustafa Aydın, Mustafa Çağlar Akgün, Nazif Aktaş, Onur Çeliktaş, Osman Yalçın,  Önder Yılmaz, Rahmi Arslan, Selami Kurt, Selim Özkan, Seyfettin Dayan, Sıddık  Filiz, Sinan Dengiz, Suphi Bat, Şeref Polat, Tayfun Aktaş, Ulvi Murat Atabey,  Vural Ergül, Yılmaz Çiçek ve Yusuf Avni Kapacaoğlu yer alıyor.

Şüphelilerden Vural Ergül, Ergenekon davasının bir kısım sanıklarının  müdafiliğini üstlenmişti. Avukat Seyfettin Dayan ve Sıddık Filiz ise FETÖ'nün  kumpas davalarında yargılanan eski emniyet müdürleri ile bir kısım FETÖ  şüphelilerin avukatlığını yapmıştı.

Nazif Aktaş, "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu  iddiasıyla açılan davada tutuksuz yargılanıyor. Şüpheli avukatlardan Kadir Kökten  ise Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın, "Cumhurbaşkanına  hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandıkları  davada, sanıkların müdafiliğini üstlenmişti.

Şüpheliler arasında, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama  kararı bulunan ve İzmir'de saklandığı evde yakalanan eski savcı Gültekin Avcı da  yer alıyor. Avcı hakkında ise birden fazla FETÖ soruşturması bulunuyor.

İddianamelerde, şüpheli avukatların bir kısmının Bylock programını  kullandığı, bir kısmının Bank Asya'daki hesaplarına örgüt talimatı sonrasında  para yatırdıkları, örgütsel faaliyetlere katıldıkları gibi birden fazla suçlamanın yer aldığı öğrenildi.