Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet  istihbarattaki mahrem yapılanması soruşturmasında 12 şüpheli hakında gözaltı  kararı çıkarıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün  mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü  İstihbarat Daire Başkanlığı sivil mahrem yapılanması içerisinde bulunduğu belirtilen 12 şüpheli mühendis hakkında gözaltı kararı verildi.

Zanlıların yakalanması için Ankara, İstanbul, Manisa, Muğla ve  Sakarya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 5 şüpheli yakalandı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SAMSUN'DA FETÖ OPERASYONU

Samsun merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı  adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerinin Samsun, Ordu ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan  8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. Samsun merkezli operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı  ByLock'u kullandıkları ve Bank Asyada katılım hesabı bulunduğu iddiasıyla 11  şüpheli gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 3 zanlı, adli kontrol  şartıyla serbest bırakılmıştı.

FETÖ'DEN ARANAN GAZETE EDİTÖRÜ SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen FETÖ  operasyonunda KHK ile kapatılan yayın organlarında çalışan ve hakkında yakalama  kararı bulunan Zafer Özcan, sahte kimlikle yakalandı. 

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza  Hakimliği ve İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama emirleri  bulunan Zafer Özcan'ın Akhisar ilçesinde saklandığını tespit etti.

Ekiplerin operasyonuyla yakalanan firari zanlının evinde yapılan aramada "Ali Sökel" adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zafer Özcan'ın FETÖ'nün KHK ile kapatılan Zaman ve Bugün gibi  gazeteleri ile Aksiyon dergisinde muhabirlik, editörlük ve müdürlük yaptığı ifade  edildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Karabük merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. 

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasına mensup muvazzaf asker ile askeri okuldan  ilişiği kesilen, ankesörlü ve kontörlü telefonlardan ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.  

Karabük Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Karabük merkezli Ankara ve Mardin'de  düzenlenen eş zamanlı operasyonda, astsubay S.S. ile askeri okuldan ilişiği  kesilen F.Ö. ve N.Y. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin  savcılık sorgusu devam ediyor.