Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Genç Bürokrat dergisine röportaj verdi.

Tekin, darbe girişiminşi 2013’te öngörerek “sokağa çıkın” çağrısında bulunduğunu söyledi.

EN GÜÇLÜ OLDUKLARI YER: MEB

Tekin, 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi'nde bir panele katılarak, gençlere “Türkiye’de yeniden bir darbe gündeme geldiğinde, hangi hükümete, hangi siyasi partiye yapılmış olursa olsun, hangi siyasi lidere yapılmış olursa olsun, demokrasiye sahip çıkan bir kuşak olarak, hep beraber sokaklara çıkalım direnelim” dediğini ifade etti.

FETÖ henüz tartışılmaya başlamamışken Fetullah Gülen için “Amerikadaki terörist başı”, “terör örgütünü yönlendiren kişi” gibi sıfatlar kullandığını söyleyen Tekin, devlet içinde yapılanan FETÖ’cülerin en güçlü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

“NEREYE DOKUNSAN ELİNDE KALIYOR”

FETÖ’nün Milli Eğitim Bakanlığı içinde çok iyi örgütlendiğini söyleyen Tekin, “En başarılı çocuklarımızı alıp, kendi insan kaynakları ihtiyaçlarına göre fakülte ve bölümlere yönlendiriyorlar.

Bu ayrı bir ihanet. Bizim en nitelikli, kaymak takımı diyebileceğimiz zeki çocuklarımız oraya devşirilmiş oldular. Böyle bir yapının içerisindesiniz, etrafınızda bu anlamda mayınlar döşenmiş durumda. Nereye dokunsanız elinizde kalıyor, patlıyor, önünüze biri çıkıyor” dedi.

ÖĞRETMENLER SINAVLARI SABOTE ETMİŞ

Tekin röportajında sınavların öğretmenler tarafından sabote edildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Sınav organize ediyorsunuz, sınavla ilgili olarak sabote yapıyorlar. En basitinden, kendi üyelerindeki öğretmenler sınavda gözetmenlik görevi alıyorlar. Bir ay önce ilan ediyoruz, ‘gözetmen olmak isteyenler bize başvursun’.

Başvuruyor öğretmen pat sınav yapacaksınız önceki gün bir bakıyorsunuz binlerce öğretmen rapor almış. 2013 yılındaki TEOG sınavında bunu gördük biz.

Buna benzer bir sürü örnek verebilirim size. Burası zaten zor karar verilen ve zor iş yapılan bir bakanlık. Bir de karar verdikten sonra bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalınca iş yapmak gerçekten zorlaşıyor.”

"SON MÜFREDATIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇMİŞTİ"

Tekin değiştirilen müfredatın içeriğine de değinen Tekin, yeni müfredatla mümkün olan tüm bilgiyi vermeyi değil verilen bilgiyi kullanmayı öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Müfredat değişikliği planının 2013’ten beri yapıldığını belirten Tekin, müfredatın aniden değiştirdiği eleştirilerine karşı çıkarak “Pat diye müfredat değişmedi. Son müfredat 2005’te yapılmış, üzerinden 12 yıl geçmiş, gayet doğal.

Dünya ortalaması 7 yıl. 6-7 yılda bir dünyada müfredat revize ediliyor. Biz de dolayısıyla müfredatımızı revize etmemiz gerekiyordu. Biraz geç kalarak da olsa revize etmiş olduk” dedi.