Sezon sonunda Emenike'yle yolların ayrılma olasılığına karşı sarı lacivertliler, aradığı golcüyü, Belçika'da buldu. 
 
Anderlecht maçında izlediler

Belçika'nın S. Liege takımında forma giyen 21 yaşındaki oyuncuyu Müjdat Yetkiner'in başında bulunduğu izleme ekibi Anderlecht maçında izledi. Ezekiel bu maçta attığı gollerin yanı sıra, verdiği gol pası ve başarılı performansıyla da tam not aldı. 

Standard'ta kiralık olarak oynayan genç futbolcunun asıl takımı Al Arabi. Ancak Ezekiel, Katar'a dönmek istemiyor. Avrupa'dan gelen tekliflere sıcak bakıyor.
 
Normalde futbolcunun piyasa değeri 12 milyon euro. Ancak Al Arabi takımıyla yaptığı sözleşmedeki özel maddeye göre 4 ile 8 milyon euro aralığında bir fiyata serbest kalabiliyor.
 
Kuyt'un yerine de oynayabilir

Imoh Ezekiel, sadece forvet değil, forvet arkası ve sağ kanatta da oynayabiliyor. Dirk Kuyt'ın takımdan ayrılacak olduğu düşünüldüğünde Fenerbahçe'de bu mevkide de oynaması söz konusu olabilir. Henüz 21 yaşında olması geleceğe yönelik önemli bir yatırım olarak nitelendiriliyor.
 
Galatasaray ve Trabzonspor da istedi

Futbolcunun temsil haklarını elinde bulunduran FIFA menajeri Mesrun Izet, Radyospor’dan Özgür Sancar’a yaptığı açıklamada, "Oyuncumu Fenerbahçe Anderlecht maçında izledi. İlgilendiklerini biliyorum. Devre arasında Galatasaray da teklifte bulunmuştu. Ancak biz Standard'la anlaşmıştık. Fakat biz anlaşmadan önce Trabzonspor'da eski CEO Burak Gürdal, bizimle görüşeceğini söyledi. O dönmede bu görüşme gerçekleşmedi. Görüşme olsaydı belki de Imoh, Trabzonspor'daydı. Almanya'dan Schalke 04 ve Borussia M.Gladbach istiyor. Ama oyuncumu için Fenerbahçe büyük bir opsiyon" dedi.
 
Okocha ve Uche'den dolayı sempatisi var

Ezekiel'in Fenerbahçe'ye yakın olduğunu dile getiren Izet, "Fenerbahçe'yi iyi biliyor. Türkiye'de tercihi Fenerbahçe'den yana olur. Okocha, Uche gibi Fenerbahçe'de oynayan Nijeryalı oyuncular nedeniyle Fenerbahçe'ye sempatisi var. Takip ettiği bir takım. Fenerbahçe'de onu takip ediyor. Dolayısıyla bir transfer gelişmesi olabilir" ifadelerini kullandı.