Takım arkadaşları Diego'ya, "Sen ne yaptın kardeşim! Diğer kulüpler paralarını 6 aydır alamıyor. Sen 1 ay ödeme gecikince tutup ihtar çekiyorsun. Böyle şey yapılır mı? Madem böyle bir sıkıntın var, neden gelip önce bizlerle konuşmadın. Veya yönetime gitmeyip, direkt ihtar çektin?" ifadelerini kullandılar.
 

Fenerbahçeli futbolcular ile Diego Ribas arasındaki köprüler atıldı. Brezilyalı oyuncu aileden dışlandı. Sarı-Lacivertli kulüp birbirinden önemli sorunla boğuşurken, Trabzon'daki hain saldırının yaraları henüz sarılmamışken, parasını alamadığı gerekçesiyle F.Bahçe'ye ihtar çekip, bu durumu TFF'ye de bildiren Brezilyalı oyuncuya tüm takım tavır aldı. 
 

 

Türkiye'nin şartlarını hatırlattılar
 

 

Takımın ağabeyleri. Brezilyalı oyuncuyu bir kenara çekip, son gelişmelerden duydukları büyük rahatsızlığı açık bir şekilde dile getirdi. Futbolcular, Diego'nun ihtar çekmesi kadar, bu eylemi gerçekleştirmeden önce kendilerine danışmamasına duydukları kızgınlığı vurguladılar.  "Sen ne yaptın kardeşim!" diye söze başlayan takımın ağabeyleri, öncelikle Türkiye'nin şartlarını hatırlattılar ve "Diğer kulüpler paralarmı 6 aydır alamıyor. Sen 1 ay ödeme gecikince tutup ihtar çekiyorsun" ifadelerini kullandılar. 
 

 

Ağabeyler, sözlerini, "Böyle şey yapılır mı? Madem böyle bir sıkıntın var, neden gelip önce bizlerle konuşmadın. Veya yönetime gitmeyip, direkt ihtar çektin?" diye sürdürdü. 
 

 

Büyük tepki var
 

 

Takımın ağabeylerinin bu sözlerine diğer futbolcular da destek verdi. Diego'ya karşı takım içinde büyük bir tepki var. Yöneticiler de Brezilyalı futbolcuya karşı tavır aldı. Diego Ribas, Samandıra Tesisleri'nde adeta istenmeyen adam ilan edildi. Brezilyalı futbolcunun bu kritik süreçte para krizi çıkarmasını Sarı-Lacivertli takım bir türlü kabullenemiyor.