İstanbul Fatih'te bir evde, 2'si kadın 4 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu. Polisin ilk tespitlerine göre, 4 kardeş çok sayıda antidepresan içerek intihar etti.

Yusuf Deniz, en son cumartesi müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, "Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti. Salı günü de ses çıkmayınca onun okuldan bir arkadaşı geldi, 'Bunların telefonu kapalı' dedi. Hemen 155 polis imdat hattını aradık. Polis arkadaşlar geldi çilingir ile binaya girdik, kapıya yazı asmışlar. Sonra emniyet yetkililerinin hepsi geldi buraya" diye konuştu. 

"MAAŞIMA HACİZ KOYDULAR' DEDİ"

Konuşmasını sürdüren Deniz, "Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana 'Maaşıma haciz koydular' dedi" dedi.

EKİPLER MASKE İLE EVE GİRDİ

Olay yerine gelen ekipler kapıda yazan not nedeniyle içeriye özel kıyafetler ve maskeyle girdi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında eve giren ekipler uzun süre incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından 4 kardeşin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"ANTİDEPRESYAN İÇEREK..."

Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönünde. Kardeşlerin kesin ölüm nedeni Adli Tıp'taki inceleme sonrası belli olacak. Sabıkası bulunmayan 4 kardeşten birinin sara hastası olduğu öğrenildi.

ŞOK ELEKTRİK AYRINTISI

Fatih'te iddialara göre antidepresan ilaçları içerek intihar eden 4 kardeşin evine gelen BEDAŞ ekipleri 2 aydır elektrik faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesti. Cenazeler Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldıktan sonra polis ekipleri bir süre daha çalışmalarını sürdürmüş ve daha sonra evden kapıyı mühürleyerek ayrılmıştı. Saat 09.30 sıralarında Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan binanın birinci katına gelen BEDAŞ ekipleri 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti. 

Fatih’te bir evde 4 kardeşin intihar etmesinden sonra gözler intiharın sebeplerine çevrildi. Polisin ilk incelemesinde antidepresanla intihar ettiği belirlenen 4 kardeş, 2011 yılında benzer şekilde intihar eden Kahramanmaraş’taki 4 kardeşi akıllara getirdi.

2011 YILINDA DA 4 KARDEŞ TOPLU BİR ŞEKİLDE İNTİHAR ETMİŞTİ
Kahramanmaraş’ta 4 kardeş annelerinin ölümünün ardından psikolojik sorunlar yaşadığı için babalarına ait bağevinin farklı odalarında kendilerini tavana asarak intihar etmişti.

Kamuoyunda uzun süre yer alan olayın ardından “anneye hastalık derecesinde düşkünlük” çıkmıştı. Anne ve babaları ayrı yaşayan, sosyal çevreleri olmayan 4 kardeş, “Annemiz ölürse biz de ölürüz” düşüncesiyle hayatlarına son verdiği iddia edilmişti.

Annelerinin ölümünden sonra 2 kez daha toplu intihar girişiminde bulunan kardeşler, avukat babaları Necdet Sağocak’ın kendilerini bağevinin bahçıvanı tarafından takip ettirmesinden rahatsız oluyordu. Olay günü baba Sağocak,"İntihar ederseniz işte o zaman anneniz ölür" diye mesaj attı. Bu mesaja sinirlenen 4 kardeşin, telefonlarını kırıp intihar ettikleri iddia edilmişti.

Her iki olayda da kardeşlerin sosyal olmaması, ailevi ve maddi sıkıntılar yaşaması, toplu intiharların nedenleri arasında gösteriliyor.

İDDİAYA GÖRE BU HAZİNLİ ÖYKÜ ŞÖYLE YAŞANDI:
Kentin tanınmış simalarından Kahramanmaraş Barosu'na üye 64 yaşındaki Av. Necdet Sağocak ile ikinci evliliğini yapan 63 yaşındaki heykeltıraş Neyran Sağocak'ın bu evlilikten 2'si kız 4 çocukları oldu.

Daha önceki evliliğinden de 2 çocuğu bulunan Neyran Sağocak ile eşi Necdet Sağocak, tarih, felsefe ve mitolojiye düşkünlükleri nedeniyle çocuklarına Raden, Beraris, Rulin ve Sajen adlarını verdiler.

Sosyal çevreden uzak büyüyen ve hayatta tek bağları anneleri olan 4 kardeşten Beraris ile Raden üniversite eğitimi aldı.

Diğerleri de üniversiteye hazırlanırken geçtiğimiz ocak ayında astıma bağlı nefes darlığı rahatsızlığı nedeniyle fenalaşan anneleri Neyran Sağocak, tedavi için İstanbul'a götürüldü.

5 ayrı hastanede kontrol edilen Neyran Sağocak, tedavisi için İstanbul'da kaldı, çocukları da İstanbul'a gidip annelerini yalnız bırakmadı. Annelerinin durumunun ağır olmasından etkilenen 31 yaşındaki Raden, 26 yaşındaki Beraris ile kız kardeşleri 30 yaşındaki Rulin ve 27 yaşındaki Sajen Sağocak, iletişimleri zayıf olduğu babalarına "Annemiz ölürse biz de ölürüz" dedi.

Hastalık derecesinde düşkün oldukları annelerinin rahatsızlığının artması üzerine psikolojileri bozulan 4 kardeş, 15 Nisan'da annelerinin ölümüyle yıkıldı. Neyran Sağocak'ın ailesinin İstanbul'da yaşaması nedeniyle cenazesi de Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İLK İNTİHAR GİRİŞİMİ İSTANBULDA
Hayattaki tek varlıklarını kaybeden 4 kardeş, annelerini toprağa verdikten sonra aynı gün, İstanbul'da konakladıkları otel odasında alkolle birlikte çok sayıda uyku ilacı içti.

Yaklaşık 10 saat sonra uyanan 4 kardeş, gittikleri ormanlık alanda da intihar etmek isteyince annelerinin ilk eşinden olan üvey ablaları Berja tarafından ikna edildi.

4 kardeş, babaları ile birlikte Kahramanmaraş'a döndü, ancak, çocukların "Bu evde annemizin hatırası var burada kalamayız" sözü üzerine aile, girişinde aslan heykeli olan bağ evine yerleşti.

Baba Necdet Sağocak, çocuklarının intihar eğilimi nedeniyle evdeki ruhsatlı tabancayı gizleyip, intihar edebilecekleri malzemeleri de ortadan kaldırdı.

Baba Sağocak, işte olduğu sırada sık sık bağ evinin bekçisi Hayri Tepebaşılı'dan çocuklarını takip ettirip durumlarını sordu, olay günü de çocuklarından birinin cep telefonuna "İntihar ederseniz işte o zaman anneniz ölür" diye mesaj attı.

AYRI ODALARDA İNTİHAR
Bu mesaja öfkelendiği anlaşılan 4 kardeşin 3'ü cep telefonlarını kırıp, attı.

Dün akşam üzeri bağevinde yemek yiyen 4 kardeş, bağ evine birlikte geldikleri Beraris'e ait 34 BER 49 plakalı otomobilin kapılarını açıp yüksek sesle müzik dinlemeye başladı, ardından 4 kardeşten kız olan Sajen, evin arka tarafında bulunan kulübede, erkek olan Beraris, evin giriş bölümündeki holde, İstanbul Beykoz'da kısa dönem askerlik yapıp, annesinin ölümü nedeniyle izin alan Raden evin sağ tarafında bulunan küçük kulübede ve kız olan Rulin de evin girişinde iple kendini astı.

Evde yapılan incelemede kardeşlerin evin ön kısmındaki terasta oturdukları, alkolsüz içecek içip çerez yedikleri ve çok çok miktarda sigara içtikleri dikkat çekti.

Terasta ayrıca yere düşen sigara paketleri ile kırık soda şişeleri görüldü. Evin içinin da dağınık olduğu da gözden kaçmadı. Bağ evinin önünde park edilmiş, Beraris'e ait otomobilin içinde de yiyecek içecek artıkları bulunduğu görüldü.

YAN YANA DEFNEDİLER
Yapılan otopsinin ardından 4 kardeşin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'na götürülen cenazeler, yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi. Baba Necdet Sağocak'ın katılmadığı cenaze töreninde, asker olan Raden Sağocak'ın cenazesini askerler taşıdı.

BABA: "ANNELERİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜLER"
Yaşanabilecek en büyük acıyı yaşamakta olan 4 çocuğunun ölümüyle şok hali süren baba Necdet Sağocak, fenalaşınca dün gece özel bir hastaneye götürüldü.

Burada sakinleştirici iğne yapılan baba tekrar evine döndü ve bugün sabah taziyeleri kabul etmeye başladı.

Büyük şok yaşayan baba Sağocak, DHA'ya konuşurken, sağlık durumunun iyi olmadığını uzun konuşamayacağını, yaşamlarına son veren 4 çocuğunun anneleri Neyran'a aşırı bir ilgi ve bağlılıklarının bulunduğunu ve bu nedenle yaşamlarına son verdiklerini tahmin ettiğini söyledi.