İstanbul Esenyurt'ta bulunan bir palet fabrikasında yangın çıktı. Büyük yangın, fabrikanın yanındaki diğer binalara da sıçradı

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yangınla ilgili yaptığı ilk açıklamasında "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Ancak can kaybı yok, sevindirici tarafı bu. Ekiplerimiz müdahale ediyor.  Yandaki iş merkezlerine de sıçramış şu anda.

En net bilgiyi 20-25 dakika içerisinde olur. Ama can kaybı olmadığını biliyoruz.  Yangının çıkış noktası palet fabrikası. Palet olduğu için de yangının yayılması hızlanmış. 20 dakika içinde ayrıntılar netleşecek"  ifadelerini kullandı.

İstanbul Esenyurt’ta bir fabrikada çıkan yangın bitişikteki 2 fabrikaya daha sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Esenyurt  Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı  bildirildi.

Yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtilen  açıklamada, "Yangın kontrol altına alınıyor" denildi.

Açıklamada, yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar,  Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar,  Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılarak, olay yerine Hamidiye AŞ'den su tankerlerinin gönderildiği  kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.