Türkiye’nin telekomünikasyon ve iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom Grubu, kuruluşunun 175. Yılını, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir resepsiyonla kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin iletişim altyapısına ve dijital dönüşümüne katkılarından dolayı Türk Telekom Grubu’na teşekkür etti. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, “2023 vizyonu için çıkılan yolculukta Türkiye halkı ve hükümetinin yanında olacağız” dedi.
 

 

4G bizim işimiz
 

 

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan 2015 yılının sonuna kadar Türkiye’ye 22 milyar TL yatırım yapmış olacaklarını belirterek, “Bu, sektöre yapılan en büyük yatırım olmasının yanı sıra gelir akışları karşılaştırıldığında Avrupa, Orta Doğu ve Çin dışında Asya’daki en büyük yatırım miktarı. Başka bir ifade ile; bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla 6 bin 500 okul, 16 bin km otoban ve 3 Boğaz köprüsü inşa edebilirsiniz.” dedi.
 

 

Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Bundan 10 yıl önce abonelerimiz internete 1 Mbps ile bağlanırken, bugün genişbant internette 1000 Mbps’ye ulaşan hızların keyfini çıkarıyorlar. Türk Telekom, Türkiye’de evlerin yüzde 98’ine internet ulaştırıyor. 81 ili kapsayan güçlü fiber altyapımız sayesinde, bu hanelerin yarısından fazlasına ‘ultra yüksek hızlı internet’ sunma imkanı buluyoruz. Bugün Türkiye’de her 10 haneden 1’i fiber hizmetimizden yararlanıyor. Bu oran Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya ortalamasını bile geride bırakıyor.”
 

 

Rami Aslan, Türk Telekom altyapısı sayesinde hizmet veren 3G’den sonra 4G’nin de Türk Telekom’un güçlü ve yaygın fiber altyapısı sayesinde hayata geçeceğini ifade etti.
 

 

İnternet müjdesi
 

 

“Türkiye’de internetsiz hane kalmayacak. Daha önce internet abonesi olmayan tüm vatandaşlarımıza internet ücretsiz olacak” diyen Rami Aslan, Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak önemli bir projenin müjdesini de 175’inci yıl etkinliğinde verdi. Aslan “İlklerin şirketi olarak bugün bir ilki daha Türkiye’nin hizmetine sunuyoruz. Türk Telekom Grubu olarak ülkemiz için yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyor, evlerinde internet bulunmayan tüm vatandaşlarımızı ücretsiz internetle buluşturuyoruz. Bugüne kadar evine internet bağlatmamış herkese iki yıl boyunca interneti ücretsiz sunuyoruz. 4 GB kotalı 4 Mbps hızındaki ücretsiz internet bağlantısı ile bu dijital uçurumu aşmak ve Türkiye’nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
 

 

TÜRK TELEKOM BAŞKANI HARİRİ
 

‘Başbakan babam Türkiye sevdalısıydı’
 

 

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri yaptığı konuşmada Türkiye sevdasını ve bu ülkeye yatırım yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi: “Tam 10 yıl önce, Oger Telekom olarak Türk Telekom’un özelleştirme ihalesini kazandığımızda, Türkiye tarihindeki en prestijli ve en büyük özelleştirilmiş şirketi işletecek olmanın doğru bir karar olduğunu biliyordum. Birkaç yıl sonra, Türk Telekom’un ilk halka arzında yakaladığı büyük başarının ardından bu kararın ne kadar doğru olduğu görüldü. Türk Telekom, yaptığımız büyük yatırımlar sayesinde internet ve iletişim sektörüne liderlik ediyor. Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısına yapılan toplam yatırımın yüzde 50’sinden fazlasına karşılık gelen bu yatırımlar, bu yılın sonunda 22 milyar TL’ye ulaşacak. Ben, Türkiye’ye duyduğu sevgi ve saygıyla ünlü bir ailenin üyesiyim. Ailemizin reisi merhum Başbakan Refik Hariri, bu harika ülkeye karşı büyük sevgi duyuyordu. Bugün, Hariri Ailesi olarak, Türkiye’de yatırım yapma ve büyüme hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”