Biber nedeni ile tartıştıkları babaları Necati T.'nin kalp krizi geçirip ölümüne neden oldukları gerekçesi ile haklarında, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılan 34 yaşındaki ikiz kız kardeşler Dilan ve Dilara T. hakim karşısına çıktı.

Kadıköy'de 21 Mayıs 2016 tarihinde evde yaşanan biber tartışması ölümle sonuçlandı. Biber yüzünden eşi ve kızları arasında yaşanan tartışmaya dahil olan baba Necati T., kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. İkiz kız kardeşler hakkında, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" ve "Üst soya karşı basit yaralama" suçundan dava açıldı. 

BİBER YÜZÜNDEN TARTIŞTILAR

Olaydan sonra hazırlanan iddianameye göre anne Ayşe Nurten T., hizmetlileri Nesrin Gölbaşı'na yemeğe koyması için biberleri doğramasını istedi. Bu sırada mutfağa giren ikiz kız kardeşlerden Dilara T. biberlerin Dilan T.'e ait olduğunu söyleyerek kullanılmamasını istedi. Anne Nurten T. de biberlerin eşi tarafından alındığını, parasının da eşi tarafından verildiğini savunarak biberlerin kullanılmasını istedi. 

TABAK, ÇANAK FIRLATTILAR, BIÇAK KULLANDILAR İDDİASI

Biber tartışmasına Necati T. ve Dilan T. de dahil oldu. Necati T.'in kızlarını kenara iterek eşi Nurten T.'den uzaklaştırdığı sırada kızlar da babalarına vurmaya başladılar. Kızlar iddiaya göre babalarına tabak, çanak ve cam fırlattı. Dilara T. kırık cam parçaları, Dilan da bıçakla babasının üzerine yürüdü. Dilan annesini sağ omuzundan bıçakladı. İddianamede bu kargaşa sırasında Necati T. fenalaşarak yere düştü.  Bunun üzerine kız kardeşler babalarının kalp krizi geçirdiğini düşünerek saldırmayı bıraktılar ve ona kalp masajı yapmaya başladılar.