Alınan bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, jandarmanın da desteğiyle Karayazı ilçesi kırsalında arama tarama çalışması yürüttü. Çalışmalar sonucunda bugün saat 12.00 sıralarında Gelinkaya mevkiinde terör örgütü PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. 

Çatışmada PKK’lı 4 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin İçişleri Bakanlığının ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinde gri kategoride yer aldıkları "Doğan" kod adlı teröristin sözde Erzurum sorumlusu olduğu öğrenildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiği alanda yapılan aramada çeşitli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

KARAYAZI-ELEŞKİRT GRUBU ÇÖKERTİLDİ
Erzurum'un Karayazı ilçesinde, terör örgütü PKK'nın sözde "Karayazı-Eleşkirt Grup Sorumlusu" olan "Adil" kod adlı Tarık Şen'in de aralarında bulunduğu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon sayesinde örgütün sözde "Karayazı-Eleşkirt Grubu" tamamen çökertildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, halkın huzur ve barışına kasteden ve sivil ya da çocuk gözetmeksizin terörist eylemler yapan PKK'nın sözde "Karakayı-Eleşkirt Grubu"na ilk operasyonu, Ocak 2017'de Karayazı ilçesi Güllü köyünde gerçekleştirdi.

Bu operasyonda 2 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, örgüt mensuplarına yönelik amansız takibini sürdürerek örgütün dönemin sözde "Karayazı-Eleşkirt Grup Sorumlusu" olan ve İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin turuncu kategorisinde yer alan "Piro" kod adlı Mehmet Salih Güvercin'in de aralarında bulunduğu bir grup teröristin Ağrı'da olduğunu belirledi.

Bu tespit üzerine harekete geçen Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığı koordinesindeki Ağrı İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 15 Kasım 2017 tarihinde, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalındaki Kuzey Tepeleri Çepi Komu bölgesinde Güvercin'in de bulunduğu terörist gruba yönelik operasyon yaptı.

Hava destekli operasyonda, Güvercin'in de yer aldığı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

MİT, JÖH VE PÖH'TEN SIKI TAKİP
Söz konusu operasyonun ardından örgütün sözde "Karayazı-Eleşkirt Grubu"na yönelik sıkı takibini sürdüren güvenlik güçleri, aynı gruba yönelik 4 teröristin Erzurum'un Karayazı ilçesine geldiğini saptadı.

Örgüt mensuplarını İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile takibe başlayan güvenlik güçleri, teröristlerin ilçenin Gevende Mahallesi'ndeki bir eve girdiğini belirledi.

Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile bu adrese operasyon başlattı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE EL BOMBASI ATTILAR
Bölgeyi çembere alan JÖH ve PÖH timleri, evdeki teröristlere "teslim ol" çağrısında bulundu.

Güvenlik güçlerinin çağrısına el bombası atarak karşılık veren teröristler ile JÖH ve PÖH'ler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon sonrası yapılan incelemede, teröristlerde birinin eli kanlı PKK'nın sözde yeni "Karayazı-Eleşkirt Grup Sorumlusu" olan "Adil" kod adlı Tarık Şen, birinin aynı grupta faaliyet gösteren Karayazı nüfusuna kayıtlı "Canfeda" kod adlı Taner Ağar, diğerlerinin de "Agir" ve "Çektar" kod adlı teröristler olduğu belirlendi.

Örgütün sözde "Karayazı-Eleşkirt Grubu"ndaki son teröristler olduğu belirtilen bu kişilerden 4 Kalaşnikof piyade tüfeği de ele geçirildi.