Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bayan personellerle yemekte bir araya geldi.

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çamlıca Sosyal Tesisi’nde bayan personellerle bir araya gelen Başkan Erkoç, annelerin Salih nesiller yetiştirdiğine işaret ederek, “Biz Cennet annelerin ayağı altındadır misyonuna inanıyoruz ve gerçekten de öyledir. Çünkü anneler salih ve saliha nesiller yetiştirir. Anneler şehirler inşa eder, ülkeleri inşa eder. Çünkü bugün bizlerin yetişmesinde annelerimizin çok büyük payı vardır. Şahsiyetimizi almamızda, anlayışımızın gelişmesinde, bugünkü misyonumuzda annelerimizin çok büyük payı vardır. Milletlerin ayakta kalmasında, geleceğe emin adımlarla yürümesinde annelerin yani kadının çok büyük payı vardır" dedi. Erkoç, şunları söyledi:

 

"Kadın eli değmek diye bir terim vardır. Gerçekten bu çok önemli. Çünkü kadınların olduğu ortamda bir nizam, intizam vardır. Bizlerin bu günlere gelmesinde Senem Ayşelerin, Sütçü İmam, Arslan Bey gibi kahramanlarımızın annelerinin çok büyük emeği vardır. İstikbal mücadelesinde de bu girişimci ruhun oluşmasında da kahraman ruhun oluşmasında da Kahramanmaraşlı annelerin, kadınların çok büyük emeği vardır, onların haklarını hiçbir zaman ödeşemeyiz” dedi.

 

Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen kadına karşı şiddete her zaman karşı olduklarına dikkat   çeken Başkan Erkoç: “Son zamanlarda kadınlara karşı uygulanan şiddeti şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bence kadına uzanan ve şiddet uygulayan el her zaman en kötü ve nankör eldir. Televizyonlarda bu tür haberleri izledikçe üzülüyoruz. Biz Kahramanmaraş’taki kadınlarımızın, annelerimizin daha huzurlu ve daha mutlu bir ortamda yaşamaları için hep birlikte gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlara destek verdiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ımızda ilk defa Kadın ve Aile Şube Müdürlüğünü kurduk. Başına da Diyanet İşleri başkanlığımızdan çok kıymetli bir hanım kardeşimizi getirdik. Kadına ve aileye hizmet etmek adına daha kısıtlı imkanlarla çalışmalara başladı.

 

Sizler bizim çalışma arkadaşlarımızsınız. Sizlerin de destek ve agyreti ile daha güzel bri Kahramanmaraş için çalışacağız. Kahramanmaraş’ımız kadını temsil açısından da çok güçlü bir hale gelmektedir. Büyükşehir olmadan önce bayan meclis üyesi sayımız bir hayli az iken bugün hemen her ilçemizden bir-iki bayan meclis üyemiz bulunmaktadır. Bundan dolayı da Türkiye’de en ön sıralarda olan biziz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de Kahramanmaraş’ın tarihinde ilk defa bir bayan milletvekilimiz olmuştur. İnşaallah önümüzdeki dönemde bu sayıyı en az ikiye çıkartırız. Bayanlarımızın siyasete olan ilgisinden de biz oldukça memnunuz. Biz bayanlar konusunda her pozitif ayırımcılıktan yanayız. Sizlerin bu yeni dönemde de aynı çaba ve gayretle hizmet edeceğinize inanıyoruz.  Bu vesile ile hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, esenlikler diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Erkoç konuşmanın ardından bayan personellere hediyelerini takdim etti.