“İnsanlık tarihinin en eski bayramlarından biri olan Nevruz Asya’dan Anadolu’ya kadar geniş bir coğrafyada yaşayan tüm halkların ortak kültür zenginliğidir. Baharın ilk günü olarak da kabul edilen Nevruz bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan güçlü bir kültürel bağdır. Birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlayan Nevruz aynı zamanda sahip olduğu değerlerle de evrensel bir nitelik ve önem taşımaktadır. 


Kültürümüzün en önemli isimlerinden Pir Sultan Abdal’ın nevruziye türünde kaleme aldığı “Sultan nevruz günü canlar uyanır/Hal ehli olanlar nura boyanır/ Muhip olan bugün ceme dolanır/Himmeti erince nevruz sultanın” dizeleri dili, dini, kökeni ne olursa olsun üzerine aynı güneşin doğduğu, aynı yağmurla ıslanan, aynı bütünün barçası olan bizlere tüm bu evrensel değerlerin mesajını vermektedir.


Geçmişimizde önemli bir yer edinen, günümüzde de aynı coşku ile kutlamaya devam ettiğimiz Nevruz’u gelecek kuşaklara aktarmak, sevginin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu toplumsal yapımızın daim olması için son derece önemlidir. Bu düşüncelerle bize yeni bir baharı müjdeleyen, birlik ve beraberliğimize güç veren Nevruz’un hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerime sağlık ve mutluluklar diliyorum.”