Eğitimci, işadamı ve Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren, Kahramanmaraş TEMA Evinin 2004 yılında yapımı tamamlanarak açılışı ile ilgili önemli bir anısını paylaştı.

 

 

Eren, "TEMA Evine ne katkı yaptıysak bunu çevre hassasiyeti ve mücadelesi ile ülkemizde ve dünyada adını en güzel şekilde duyuran ve temsil eden TEMA adına yaptık. Kimsenin hatırına ve adına bunları yapmadık" dedi. İşadamı Ali Cilve’nin binayı, Güvendik Firmasının binanın çatısını, kendilerinin ise EGEPEN Firması olarak TEMA EVİ’nin kapı, pencere ve binanın komple dış cephesini Amerikan Siding  ile kapladıklarını anlatan Abdulhakim Eren şunları söyledi:

 

"29/04/2004 tarihinde, yani on bir yıl önce TEMA Evi’nin açılışı sonrası kendileriyle yemek programında bir araya geldiklerinde espri olarak Kahramanmaraş halkının el ele vererek TEMA Evi için harcamalar yaptığımızı ve ortaya çok güzel bir eser çıkarttığımızı, bunun ücretini kimden alacağımızı sordum. Ali Nihat Gökyiğit ise şu cevabı verdi: Bende İş adamıyım ben 12.000 TL den yüksek miktarlara imza atıyorum, o rakamdan aşağılara müdürlerim imza atar harcamalarınız için size ve tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyoruz.

 

Sayın Gökyiğit, bu ifadeleri kullandıktan sonra o zaman ilkokul öğrencisi olan kızım Özlem’i işaret ederek yanına çağırdı bir adet TEMA önlüğü istedi ve onun üzerine 'TEMACI KIZIM ÖZLEM'E SEVGİLERİMLE 24.09.2004' yazarak imzaladı ve 'Kahramanmaraşlılara ve sizlere teşekkür ediyorum. İmzamı attım ücretiniz ödenmiştir’. Ve canım kızım Özlem o günden bu tarafa yani tam onbir yıldır bu önlüğü evimizin en güzel köşesinde ve en güzel yerinde bir hatıra olarak saklamaktayız.

 

Bu anımı hiçbir zaman unutmuyorum. Daha sonra ise bizler sayın Gökyiğit’in eşi adına yaptırdığı Botanik bahçesine davet edildik ve kendileri de bizi istanbul’da en güzel şekilde ağırlamışlardır. Tekrar Tema ailesine teşekkür ediyor, TEMA’ya her zamankinden fazla destek olunmasını istiyorum"