İşte o konuşmadan satır başları

"Gerek Expo gerek İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesiyle inanıyorum ki Astana çok hareketli günler geçiriyor. Şahsımıza ve heyetimize gösterilen misafirperverlikten dolayı özellikle kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Nazarbayev'in kendisine hain darbe girişiminden hemen sonra ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk Dünyası'nın aksakalı Nazarbayev Türk Milleti'nin gönlündeki müstensa yeri perçinlemiştir. İnşallah sayın Nazarbayev'i önümüzdeki yıl ülkemizde ağırlayacağız.. 

FETÖ İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir badire atlattı. Fetullahçı terör örgütünün anayasal düzenimize kastettiği hain darbe girişimi milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. Bu süreçte aksakalamızın verdiği desteğe teşekkür ediyorum.

KAZAKİSTAN'IN BAŞARILARI BİZLERİ DE MEMNUN EDİYOR

Görüşmemizde bölgesel ve küresel konuları ele aldık. Bu dayanışmamızı çok daha ilerilere taşımanın arzusu içerisinde olacağız. Benzer görüşleri paylaştığımızı memnuniyetle gördük. Expo fuar alanında Türkiye ve Kazakistan reyonlarını ziyaret edeceğiz. Yarın başlayacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı Teknolojisi zirvesine katılacağız. Ayın 14'ünde burada şu ana kadar yapılan çalışmaların zirvesi mesabesinde yine bir buluşma gerçekleşecek. Kazakistan BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilen ilk Orta Asya ülkesi olmuştur. Kazakistan'ın bu kazanımları bizleri de ziyadesiyle sevindiriyor. Kazikistan'ın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülke arasına gireceğine inanıyorum."