Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hep söylediğim gibi muhtarlarımızı üzen bizi de üzer. Bu toplantılar başladığından beri pek çok soruna çözüm bulduk. Kurduğumuz sistemler muhtarlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya en üst düzeyden çalışıyoruz.

"BEN SENİN CUMHURBAŞKANIN OLMAYA MERAKLI DEĞİLİM"

Ana muhalefetin başındaki zat 'Benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay Kemal ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim ben milletimin cumhurbaşkanıyım. Sen yüzde 52.6'ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de bir yaraya merhem olamadın. 31 Mart'ta olamayacaksın. Teröristlerle el ele yürüyene benim milletim yürü demez.

"NEDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMADIN?"

Bay Kemal neden cumhurbaşkanı adayı olmadın? Genel başkan olduğun halde çıkmadın. Bu mesele siyaseti anlama, halkıyla diyalog kurma meseledir. Son seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın koyduğu iradeyi meşru görmediğine göre bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Onun için işte adamlarına 'dökülün sokaklara' diyor. Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınıyor. O geceyi kahvesini yudumlayarak geçiriyor. Biz tankın önünde dururuz, darbeleri 16 saatte bitiririz.

"İSTİKLAL MARŞIMIZI BİLE CHP DEĞİŞTİRME YOLUNA GİTTİ"

1946 seçimlerindeki açık oy-gizli tasnif uygulaması, CHP'nin demokrasi tarifidir.  Dünyada demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı az sayıdaki ülkeden biriyiz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve şükranla anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu güzel İstiklal Marşımızı bile CHP değiştirme yoluna gitti. 

"EĞİTİME 161 MİLYAR LİRA AYIRDIK"

Gücünü sandıktan alan bir yönetim olarak kimin ne dediğine değil sizlerin ne dediğine bakmakla mükellefiz, öyle de yapıyoruz. Geçtiğimiz cumartesi günü yeni yönetim sisteminin ilk bütçesi kabul edildi. Biz hükümete geldiğimizde toplanan her 100 liranın 86'sı faiz ödemesine gidiyordu. Biz bunu yüzde 10'a kadar düşürdük. Sadece 2019 bütçesine baktığımızda dahi hizmet odaklı bütçemizin etkilerini görmek mümkün. Eğitime 161 milyar lira ayırdık. 

"BELEDİYE BAŞKANLARI, KAYMAKAMLAR VE VALİLER EMRİNİZDEDİR"

Tüm muhtar kardeşlerim; Belediye başkanlarımız özellikle AK Partili belediye başkanları sizlerin emrindedir. Eğer bunu yapmıyorlarsa bu toplantıda sizlere dağıtılan formlara şikayetlerinizi yazmalısınız. Kaymakamlar sizlerin emrinizdedir. Ben bunu belediye başkanlarımıza bu talimatı verdiğim gibi kaymakamlarımızı da verdim, veriyorum. Aynı şekilde Bakan'ım da bu talimatı veriyor. Valiler de buna dahil. Çünkü biz bu milletin efendisi değiliz, bu milletin hizmetkârıyız.